Ķiploku sviestā cepti kartupeļi. Vienkārši dievīgi kartupelīši

Parasti kartupeļus piedāvā kā garnīru, bet ir arī tādi ēdieni no kartupeļiem, kurus droši var pasniegt atsevišķi.

Lūk, piemēram, šis daudziem ir iecienīts veids, kā pagatavot garšīgus, aromātiskus un sulīgus kartupelīšus, par kuriem būs sajūsmā visi bez izņēmuma.

Viss ir viegli un vienkārši, bet kartupeļi sanāk tik garšīgi, ka neprasās nekāds papildinājums. Kartupeļi no iekšpuses ir apklāti ar aromātisku sviestu un ķiplokiem, siers skaisti izkūst, bet smalkā kraukšķīgā garoziņa lieliski papildina garšu.

Produkti, kas būs nepieciešami

6 kartupeļi
70 g ciets siers
50 g sviests
Ķekars diļļu
1 ķiploku daiviņa
1 ēdamkarote eļļa
Šķipsniņa sāls
Šķipsniņa malti melnie pipari

Pagatavošanas gaita

Tā kā tiek izmantoti kartupeļi ar visu miziņu, tad to vajag rūpīgi nomazgāt un notīrīt ar sūklīti, lai noņemtu visus netīrumus. Vēlams izvēlēties kartupeļus, kas ir aptuveni viena izmēra.

Salieciet kartupeļus uz paplātes vai formā un sadurstiet ar zobu bakstāmo. Pateicoties tam, kartupeļi saglabās savu formu.

Kartupeļus apsmērē ar eļļu, sāli un pipariem. Apklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 40-50 minūtēm, 170 grādu temperatūrā.

Pildījumam bļodā ieliek sarīvētu sieru, mīkstu sviestu, smalki sagrieztas dilles (var izmantot arī saldētas) un ķiploku. Pievieno nedaudz sāli. Samaisa.

Pārbaudiet kartupeļu gatavību – ja zobu bakstāmais brīvi iziet cauri līdz kartupeļu vidum, kartupeļi ir gatavi. Ar nazi veiciet iegriezumus, bet ne līdz galam.

Iegriezuma vietas piepildiet ar sagatavoto siera masu.

Ievietojiet kartupeļus atpakaļ cepeškrāsnī uz 2-3 minūtēm, lai siers izkūst, bet sviests piepilda kartupeļus no iekšienes.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment