4 iemesli, kādēļ darba nedēļai vajadzētu būt īsākai

Cilvēki kļūtu veselīgāki

Lielbritānijas viens no zināmākajiem ārstiem atzina, ka 5 dienu darba nedēļa cilvēkiem rada pārāk lielu stresu, no kura viņi nepaspēj atgūties, iesakot, ka valstīm vajadzētu pārslēgties uz 4 dienu darba nedēļu. Paaugstināts stresa līmenis, rada augstu asinsspiedienu un noved pie nepārtraukta nemiera, depresijas un citām mentālām problēmām.

Cilvēki spētu labāk koncentrēties

Darba produktivitāte pieaugtu. Kāda programmatūras kompānija ir izsludinājusi saviem darbiniekiem 4 dienu, 32 stundu darba nedēļu no maija līdz oktobrim. Kas atklāja to, ka, saīsinātais grafiks, cilvēkus motivē ātrāk un labāk iekļauties konkrētā, uzdevumam paredzētā, laika periodā. Kad tev ir ierobežots laiks, tev ir tendence koncentrēties uz svarīgajām lietām un izdarīt tās ātrāk un pēc iespējas labāk.

Cilvēki justos pašpārliecinātāki

Pētījumi liecina, ka, dodot cilvēkiem vairāk sava brīvā laika, ļauj tiem sajusties pilnvarotākiem. Tas liek viņiem sajust lielāku kontroli pār savu dzīvi gan ikdienā, gan darbā. Tas paaugstina darbinieku produktivitāti, jo, jūtot, ka mums ir brīvs laiks, tas palīdz mums būt radošākiem un atrast citādākas pieejas darbu izpildei.

Papildus stundas darītu cilvēkus laimīgākus

Mēs upurējam miegu, lai strādātu, neapzinoties to, ka, zogot savas miega stundas, mēs nākamajā rītā darbā saskaramies ar lielākām problēmām izpildīt norādītos uzdevumus. Miegs mums palīdz skaidrāk domāt un attīstīt kognitīvo domāšanu, kā arī paaugstināt savu produktivitātes līmeni.

Avots: businessinsider.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment