4 kvalitatīvas veļas mazgāšanas noslēpumi, par kuriem, iespējams, nezinājāt

Mazgāt ar etiķi, gludināt ar ledu

Nekaitēs, ja vannas istabā būs arī pudelīte parasta galda etiķa. Pēdējā skalošanas reizē pievienojiet glāzi etiķa, tas palīdzēs atbrīvot audumu šķiedras no mazgāšanas līdzekļa paliekām. Tas neļaus lietām izbalēt un padarīs tās pēc mazgāšanas mazāk cietas. Turklāt tas ietekmēs arī pelējuma un sviedru smakas noņemšanu un nogalinās daudz vairāk mikrobu.

Steidzaties uz lietišķo tikšanos, jūsu mīļākais krekls ir viss samīcīts, un jums nav laika to ilgi gludināt? Ledus palīdzēs! Iemetiet garderobes priekšmetu žāvētājā, pievienojiet sauju ledus gabaliņu un ieslēdziet ierīci uz aptuveni 10 minūtēm augstā temperatūrā. Ledus kušanas laikā izdalīs tvaiku, kas savukārt atslābinās auduma šķiedras un palīdzēs izlīdzināt krokas. Kad ierīce ir pabeigusi savu darbu, izņemiet kreklu un pakariet to vertikāli uz “pleciem”. Ar rokām izlīdziniet šuves, aproces un apkakli. Rezultāts jums noteikti patiks.

“Sarāvušo” džemperi var saglabāt

Bieži gadās, ka, mazgājot augstā temperatūrā, var ciest vilnas lietas, kas vienkārši kļūst par izmēru vai pat diviem mazākas. Nesteidzieties par to skumt. Pagatavojiet ūdens un matu kondicioniera šķīdumu (pilnīgi pietiks ar 40-50 mililitriem) un iegremdējiet tajā “sarāvušos” džemperi vismaz uz pusstundu vai labāk uz stundu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pateicoties tam, vilnas šķiedras atslābst. Pēc tam džemperi izklājiet uz horizontālas virsmas un uzmanīgi izstiepiet to no visām pusēm līdz sākotnējam izskatam un atstājiet nožūt. Jūsu mīļākā lieta būs saglabāta!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment