4 labākie padomi, kā iemācīt bērnam pieklājību

Iemāciet savam bērnam manieres

Bērni mācās no saviem vecākiem. Ja viņi ikdienā no jums dzirdēs pieklājības pamatvārdus, viņi varēs iemācīties tos teikt.

“Lūdzu, novieto savas rotaļlietas.” “Paldies, ka palīdzējāt novietot manas mantas.”

Tā ir elementāra pieklājība no jūsu puses. Bet tieši tā bērns sapratīs, ka tikai ar pieklājīgu lūgumu viņš var saņemt to, ko vēlas. Ir daudz vieglāk iemācīt bērnam manieres jau agrā vecumā, nekā vēlāk koriģēt viņa uzvedību.

Nekliedziet uz bērnu, mierīgi reaģējiet uz jebkuru situāciju

Sešu līdz astoņu gadu vecumā bērni vēlas būt patstāvīgi. Un, protams, viņi darīs vai teiks ne pārāk patīkamas lietas, kas jūs kaitinās vai uzjautrinās. Taču bērna priekšā uz viņu nekliedziet, jo šī metode tik un tā nedos lielisku rezultātu.

Labāk ir mierīgi aprunāties ar bērnu, paskaidrojiet viņam, ka jūs šajā situācijā esat satraukts. Pieklājīgi un nekliedzot palūdziet bērnam to vairs nedarīt. Tas ir vienīgais pareizais veids, tas ir pieklājīgs lūgums liks bērnam padomāt, ieklausīties jūsu vārdos.

Novelciet skaidras robežas: drīkst – nedrīkst.

Jūsu bērnam ir nepieciešamas skaidras robežas, paskaidrojiet viņam, ko drīkst un ko nedrīkst darīt. Nosakiet skaidrus noteikumus un sekas par nepaklausību. Piemēram, ja istabā ir nekārtība, nekādas datorspēles. Vai arī, ja bērns nav jums paklausījis un nav novietojis savas rotaļlietas, tad viņš vakarā neiet ārā ar draugiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment