4 paņēmieni, kā saglabāt enerģiju ikdienas skrējienā

Mēs visi pakļaujamies enerģijas nezūdamības likumam – strādājam, lai savu enerģiju pārvērstu cita veida enerģijā. Bet šajā enerģijas riņķojumā mēs mēdzam aizmirst par to, ka arī mūsu rezerves var tikt izsmeltas. Tādēļ ikdienas steigā ir svarīgi atcerēties par veidiem, kā varam atjaunot vai saglabāt savus enerģijas krājumus.

Atpūties, kad esi noguris

            Tad, kad tu esi noguris, ne tu, ne kāds cits no tā neiegūst. Tā vietā, lai nogurumu remdētu ar kārtējo kafijas krūzi, izmanto iespēju un atpūtini savu ķermeni. Guli, meditē vai gremdējies savās domās, galvenais – ieklausies savā ķermenī. Tu esi tavs ķermenis un tādēļ tu zini, kad un kā tev nepieciešams atpūsties. Tu neesi baterija, ka vari atļauties izsmelt sevi visu.

Proti pateikt „nē”

            Ir grūti pateikt „nē”, ja dzīvē esi sevi nostādījis devēja lomā. Bet, sakot „jā” it visam, ko dzīve tev dod, ir grūti saprast, ko tu patiesībā vēlies un kas tev nepieciešams. Sakot „jā”, tu bieži sevi nostādi devēja lomā un atdod sevi visu citiem. Lai prastu pateikt „nē”, tev jāizprot savas dzīves prioritātes un, lai arī kā dzīves ceļi tevi vestu, atceries, ka tu vienmēr esi savas dzīves prioritāte, jo tieši tu sevi pazīsti vislabāk.

Lūdz un pieņem palīdzību

            Dzīve nav spēle, kurā tev ir jābūt nepārtrauktā cīņā ar apkārtējiem. Tu esi daļa no sabiedrības un, iespējams, ka tu būsi pārsteigts, bet cilvēki ir ļoti līdzīgi – viņi visi nogurst, bet arī vēlas palīdzēt citiem, kad to spēj. Tādēļ, kad vien tas ir iespējams, lūdz palīdzību. Tas, kas tev šķiet grūti, kādām citam var šķist tīrais nieks. Saudzē sevi un lūdz palīdzību, ja nespēj kaut ko paveikt vai darbs sāk šķist pārāk grūts. Ļauj pasaulei tev palīdzēt un nenes to vienatnē uz saviem pleciem.

Velti laiku mieram un klusumam

            Daudz svarīgāk par nepārtrauktu darba skrējienu, strādājot no saullēkta līdz saulrietam, ir atvēlēt laiku mieram, klusumam, meditācijai un elpošanai ir ārkārtīgi svarīgi, lai atgūtu enerģiju. Rodot laiku mieram, tu apjautīsi, cik daudz tu spēj paveikt, atjaunojot savu enerģiju dienas laikā, nevis veicot visu darbu nepārtrauktā skrējienā. Un gūstot enerģiju, tu spēsi ar jaunu darba sparu ķerties klāt ikdienas pienākumiem un darbiem.

            Saprotot, cik svarīgi ir sabalansēt to, ko tu dod pasaulei un to, ko no tās ņem, tu spēsi paraudzīties uz katru mirkli un iespēju citādāk. Kad tu jūties dzīvi un enerģiski, tu spēsi dot arī pasaulei vairāk – dzīvesprieka un enerģijas. 

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment