4 veidi, kā Tu GRAUJ savu IQ līmeni katru dienu!

  1. Vienlaicīgi nodarbojies ar pārāk daudzām lietām

Neirozinātniece no Masačūsetsas institūta komentē “multitāskingu” : “Smadzenes nav veidotas tā, ka vienlaicīgi pilnvērtīgi spēj veikt vairākus uzdevumus. Kad mums šķiet, ka mēs darām vairākas lietas vienlaicīgi, tad patiesībā mēs strauji mainām uzdevumus.” Tiek izmantota “smadzeņu degviela” daudz ātrāk, īsākā laika posmā, jo pārslēgšanās no uzdevuma uz uzdevumu, atņem daudz spēka. Kas galu beigās pārvēršas nogurumā un domu ne oriģinalitāte.

  1. Vienkārši “iegūglē”

Mums ir diennakts pieeja neierobežotam informācijas daudzumam, par jebkādu tēmu, jebkurā vietā un laikā. Mēs varam atvērt šo zinību lādi ar pāris peles klikšķiem. Mēs varam atrast visus nepieciešamos telefonu numurus, adreses, cilvēku dzimšanas dienas un pat savu draugu aktivitātes. Mēs vairs nepaļaujamies uz savu atmiņu, kas noved pie sliktas atmiņas kā tādas. Mēs uzņemam lielu informācijas daudzumu, bet reti kas saglabājas mūsu prātā, ja tas netiek nostiprināts.

  1. Realitātes šovi un citi “zvēri”

Varbūt nav konkrētu un neapgāžamu pierādījumu tam, ka realitātes šovi un “vieglas” izklaides šovi pūdē mūsu smadzenes, bet testi saistībā ar šo tēmu, parāda to, ka mūsu tendence ir atdarināt to, ko mēs esam redzējuši un dzirdējuši. Ņemot vērā, ka realitātes šovos uzvedība un komunikācija ir briesmīga, tad arī skatītāja prāts “nolaižas” līdz tādam līmenim un pieņem to kā uzvedības normu, nesaprotot, ka tas nav tas labākais uzvedības modelis.

  1. Gumijas košļāšana

Pirms kāda laika tika apgalvots, ka gumijas košļāšana spēj atbrīvot no spriedzes un samazināt stresu. Tomēr, ilgstoša gumijas košļāšana, sāk traucēt koncentrēšanās spējas, ja tiek veikts kāds uzdevums. Ir grūtāk atcerēties faktus un detaļas, tāpēc iesaka košļājamo gumiju lietot tik ilgi, kamēr tai ir garša. Kad tā pazūd, tad labāk no tās ir atbrīvoties.

Avots: telegraph.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment