4 veidi, kā veicināt muskuļu atjaunošanos

Bez sāpēm nav rezultātu. Tā nu tas ir, bet neļauj sāpošajiem muskuļiem diktēt tavu treniņu grafiku!

Vēlās uzkodas

Ja tavs dienas ritms ļauj tev apmeklēt trenažieru zāli tikai vēlā vakarpusē, tad, atgriežoties mājās, noteikti atjauno savas enerģijas resursus ar kādu uzkodu. Pētījumos ir atklāts, ka pirms miega proteīna deva ir ļoti labs veids kā paaugstināt savu aminoskābes līmeni organismā un šādā veidā arī olbaltumvielu sintēze paaugstinās par 22%, kas ļauj pa nakti taviem muskuļiem atgūties no slodzes. Tos vislabāk ir uzņemt ar proteīnu kokteiļiem, lai vēlāk nemocītos ar bezmiegu un vēdera sāpēm.

Turpini kustēties

Tas ir tā pat kā ar smagu rītu pēc trakas ballītes, tā vien roka stiepjas pēc Asiņainās Mērijas. Trenējoties princips ir līdzīgs. Lai mazinātu sāpes pēc iepriekšējās dienas treniņa, tev ir jākustas. Daudz lēnākā intensitātē un daudz mierīgāk, lai nesatraumētu muskuļus. Kustības paaugstina tavu asins spiedienu un izdzen no muskuļiem pienskābes, kas ir muskuļu sāpju iemesls.

Maini fizisko aktivitāšu veidus

Īss sprints no televizora līdz ledusskapim reklāmas pauzē, neskaitās kā fiziska aktivitāte. Labāk dienās pēc spēka treniņa, nomaini savus šortus uz peldbiksēm un dodies uz baseinu. Pētījumi rāda, ka sportisti, kuri atpūtas dienu pavadīja baseinā peldoties, tiem uzlabojās rezultāti nākamajā treniņā par 14%. Zemūdens spiediens palīdz samazināt audu iekaisumus un pārpūles.

Berzē muskuļus

Ja tu no rīta attopies, ka nevari īsti pastaigāt, tad tev noteikti palīdzēs masāža vai vienkārša muskuļu berzēšana un spaidīšana, kas principā ir masāža. Tas palīdz muskulī noņemt spriedzi, stīvumu un atdalīt traumētos audus. Paātrina asins cirkulāciju, kas palīdz muskulim ātrāk atjaunoties.

 

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment