5 dabīgas zālītes, kuras lietojot, sievietēm nebūs jāsatraucas par hormonālām problēmām

Vairogdziedzeris, hipofīzes un virsnieru dziedzeri, sieviešu olnīcas un vīriešu sēklinieki izdala hormonus, kas paredzēti dažādu fukciju veikšanai. Kad mūsu organismā viss ir sabalansēts, mēs izbaudām mūsu veselību. Taču tādi faktori kā izmaiņas atmosfēras spiedienā un organismā, diētas maiņa un slimības var radīt nepatīkamus simptomus un disbalansu jūsu organismā. Taču ir pāris augi, kas palīdz sabalansēt hormonu līmeni pat tad, kad īsti līdz galam no tā neko nesaprotat.

10 labākie augi, kas palīdz veidot hormonu balansu sievietēm

  1. Tragantzirņi

    Šis augs jau sen tiek lietots tādu problēmu ārstēšanai kā astma, aknu darbības traucējumi, sirds slimības un augšējo elpceļu infekcijas. Tā sastāvā esošais cikloastragenols aktivē fermentus, kas pasargā DNS šūnas to dalīšanās procesā. Šis augs tāpat palīdz regulēt asinsspiedienu un cukura līmeni asinīs.

  2. Maka (Lepidium meyenii)

    Šī auga saknei piemīt spēcīgas barības vielas, to plaši izmanto indiešu virtuvē. Tas, kas padara to tik labvēlīgu, ir tā spējas palielināt enerģijas līmeni, kā arī nodrošina spēku un izturību.

  3. Epimēdijas (Epimedium spp.)

    Šo augu jau sen izmanto ķīniešu medicīnā, jo tā ārstē veselu virkni veselības problēmu, piemēram, sāpes locītavās, atmiņas zudumi, sirds išēmiskās slimības, hipertonija un osteoporoze. Tāpat šis augs palīdz ārstēt neregulāru mēnešreižu ciklu sievietēm, kā arī seksuālo disfunkciju.

  4. Svētais vitekss (Vitex agnus-castus)

    Šis Vidusjūras augs jau sen tiek izmantots sieviešu reproduktīvās veselības uzlabošanai. Jo īpaši tas palīdz sievietēm uzlabot libido.

  5. Ķekarainā sudrabsvece (Actaea racemosa)

    Un pēdējais, taču ne mazāk svarīgais: šo augu izmanto, lai ārstētu ar sieviešu auglību saistītas problēmas. Ir zinātniski pierādīts, ka tas darbojas uz smadzenēm kā estrogēns, šādi palīdzot mazināt simptomus, kas saistīti ar estrogēna deficītu.

Lasi vēl: 5 dabīgas zālītes, kuras der uzņemt ikvienam vīrietim, lai nesaskartos ar hormonu problēmām

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment