5 grāmatas, kuras šovasar lasa Baraks Obama

Grāmatu lasīšana attīsta iztēli. Tas ir, tu lasi un iedomājies ko autors ir mēģinājis pateikt, kādu ainu uzburt. Rakstnieks ar savu darbu inicializē lasītāja fantāzijas, bet tālāko tas paveic pats ar savas iztēles palīdzību. Lasot, cilvēks trenē savu iztēli, līdzīgi kā rēķinot matemātikas uzdevumus – prātu un loģisko domāšanu, bet sportojot – miesu, muskuļus, ķermeni.

Tāpēc arī viens no pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem atrod un velta laiku grāmatu lasīšanai. Te būs 5 šīs vasaras grāmatas, kuras viņš ir lasījis un lasīs:

  1. Washington: A Life (Vašingtons: Dzīve), autors Ron Chernow
    book1

Pulicera balvas ieguvējs biogrāfiskā darba radīšanā, 2011. gadā. Rons Černosvs parāda kāds bija pirmais Savienoto Valstu prezidents ne tikai kā vadonis, bet arī kā tēvs.

  1. Between The World and Me (Starp mani un pasauli), autors Ta-Nehisi Coates
    book2

New York Times bestsellers, kurā autors, Ta-Nehisi Coates, mēģina atbildēt uz jautājumiem saistībā ar rasu vēsturi Amerikā. Grāmata rakstīta vēstules formā, kura adresēta viņa pusaugu dēlam.

  1. All The Light We Cannot See (Gaisma, ko mēs nespējam redzēt), autors Anthony Doerr
    book3

Pulicera balvas ieguvējs fantastikas žanrā, 2015. gadā. Novele par aklu franču meitenīti un vācu puisīti, kuru ceļi krustojas okupētajā Francijā, 2. Pasaules kara laikā.

  1. The Lowland (Lovlenda), autors Jhumpa Lahiri
    book4

Ieguvusi Man Booker balvu 2013. gadā. Šī ir autora otrā novele, kas stāsta par divu brāļu likteņiem, kuri tiek sasaistīti, notiekot traģēdijai.

  1. All That Is (Viss, kas ir), autors James Salter
    book5

Satlera novele stāsta par jauna vīrieša pieredzi- cīņām Japānas salā, Okinawa, karjeru, kā grāmatu redaktoram Ņujorkā un izmisīgo mīlestības meklēšanu.

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment