5 ieradumi, kas padarīs tevi laimīgāku jau šodien (pat ja dzīvē neveicas)

Šeit esmu apkopojis desmit labākos ieteikumus, ko ieguvu izpētes laikā, lai palīdzētu jums kļūt laimīgākiem jau šodien – pat ja tev šķiet, ka dzīve ir nonākusi strupceļā.

  1. Izveido sarakstu ar saviem prieka brīžiem!

Viena no lietām, kas man visvairāk palīdzēja šajā laika posmā, bija saraksta izveidošana, kurā es pierakstīju attiecīgās dienas laimīgākos mirkļus, pat ja tādu bija vien nedaudz. Pat ja es varēju sarakstu papildināt ar vien dažiem laimīgiem mirkļiem katru nedēļu, es tos pierakstīju.

Pēc tam, kad es biju apkopojis nedēļas labākos notikumus, es sākotnēji manīju vien šķietami nenozīmīgas lietas: kafijas malkošana no rīta, lieliskas grāmatas lasīšana, vai iešana dušā. Ar laiku laimes brīži kļuva nozīmīgāki un biežāki.

Kad es sapratu, kas tieši mani piepildīja ar laimes sajūtu un nesa prieka uzplūdus, es sāku šos brīžus ieplānot. Man šie brīži parasti nozīmēja kādas grāmatas lasīšanu jaukā kafejnīcā vai došanos garā pastaigā ar savu suni.

Tādējādi, kad es parasti sāku domāt par to, cik gan viss dzīvē ir nogājis greizi, es sapratu, ka, ieplānojot patīkamās nodarbes, es tām noteikti arī veltīšu laiku.

  1. Ja kaut kas neizdodas – izmēģini ko citu!

Mēs jūtamies nelaimīgi, tad ir tāda sajūta, ka esam nonākuši dzīves strupceļā. Nav svarīgi, kāds tam ir iemesls – vai nu tās būtu attiecības vai finansiālas grūtības, darbs, vai vienkārši motivācijas trūkums, kaut kas vienkārši neizdodas.

Izvērtē to dzīves jomu, kurā tevi vajā neveiksmes, piemēram, attiecībās. Jautā sev, vai es piesaistu viena tipa cilvēkus? Vai es pieļauju vienas un tās pašas kļūdas? Vai es nevaru atrast laiku, ko veltīt savam partnerim? Tāpēc, ja kaut kas vienmēr noiet greizi, mācies no savām neveiksmēm un neatkārto tās!

  1. Maini paradumus laimīgākai dzīvei!

Mēs esam pieraduši dažādi mainīt savus uztura paradumus veselības nolūkos, taču kā gan mēs varētu mainīt prāta un psiholoģiskos paradumus pašu laimes dēļ?

Padomā par to.

Mainot savus paradumus laimīgākai dzīvei, mēs izslēdzam lietas, kas padara mūs nelaimīgus – piemēram, atsevišķus cilvēkus, ikdienišķo rutīnu un darba grafiku.

Tā vietā mēs to aizvietojam ar lietām, kas padara mūs laimīgus – veicam kādu aizraujošu nodarbi ik dienu, biežāk satiekamies ar cilvēkiem, kas mūs iedvesmo, kā arī biežāk domājam par lietām, kas mūs iepriecina un iedvesmo, nevis biedē.

Ko tu vari mainīt savas laimes labad?

  1. Nepieļauj enerģijas zudumus!

Dienas laikā tu bieži vari sastapties ar cilvēkiem, atrasties vietās vai veikt dažādus darbus, kas var izsmelt tavu enerģiju.

Kā zināms, ir tādi cilvēki, kas mēdz izplatīt negativitāti, bailes un jaunākās tenkas, ko viņi ir redzējuši televīzijā. Un ir arī cilvēki, kas citiem dod iedvesmu, laimi un motivāciju.

Kā tev liek justies katrs cilvēks pēc sarunas ar viņu?

Vai tevi māc nogurums pēc sarunas ar kādu noteiktu cilvēku vai atrašanās kādā noteiktā vietā?

Mēs dažkārt aizmirstam, ka bailes un nemiers var radīt enerģijas zudumus – jo dziļāk šīs lietas iesēžas mūsu prātos, jo vairāk tās mūs iztukšo un liedz darīt to, kas padara mūs laimīgus.  

  1. Aizstāj bailes ar sapņiem!

Viens no visgrūtākajiem uzdevumiem šajā smagajā laika posmā bija censties pārvarēt pastāvīgo baiļu un nemiera sajūtu, kas mani pārņēma ikreiz, kad centos virzīt sevi uz priekšu.

Likās, ka katru reizi, sperot soli uz priekšu, manā ceļā nostājās kāds neliels šķērslis, kas man atkal lika sevi pamatīgi apšaubīt, sējot domas kā „tu taču to tāpat nekad nepaveiksi, tu nezini, ko tu dari, tu neesi to pelnījis, tu nevirzies uz priekšu pietiekami ātri”.

Šajā laikā man galvenokārt palīdzēja domas par nākotni. Iztēlojoties tādu nākotnes tēlu, ko es sasniegtu, es spēju pārvarēt savas bailes. Tāpēc tikko, kā mani atkal sāka nomākt šaubu ēna, es apstājos uz piecām minūtēm, detalizēti iztēlojos tādu dzīvi, kādu es to vēlējos, un turpināju savu ceļu.

Šī nodarbe mani nekad nepievīla un sniedza papildus motivāciju.

Avots: pickthebrain.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment