5 lietas, kuru dēļ tu nevari aizmigt

Tavs matracis

Ja tu kādreiz pamosties ar velkošu kaklu, tātad pie vainas – matracis. Un katru reizi guļot citur tev atkal un atkal ir sevi jāpieradina pie jauna matrača. Ja nākamajā rītā tava spranda sūdzas, tātad pasūti jaunu matraci, jo iespējams matracim kāds slānis ir no porolona.

Tavs portatīvais dators

Divu stundu sēdēšana pie datora samazina tavu miega hormona līmeni – melatonīnu par 22%. Vienkārši no datora ekrāna spilgtuma. Tavas smadzenes ir pieradušas gulēt tumsā, bet datora gaisma liedz tev gulēt, jo smadzenes domā ka ir diena. Atslēdz vismaz stundu pirms gulētiešanas visas elektroniskās ierīces, ļauj smadzenēm atpūsties. 

Tavs spilvens

Daudzi cilvēki nepievērs pārāk lielu uzmanību spilvena izvēlei. Un velti, jo spilvena izvēle ir ļoti svarīga miegam. Pareizi izvēlēta izmēra kombinācija, forma, cietība un stingrums atbrīvos tevi no izgulējumiem un kakla sāpēšanu.

Tavs stress

Stress ne tikai ar laiku samazina tavu darbspēju, bet arī traucēs tava miegam. Un atceries treniņam pirms miega ir jābūt vismaz 2 h – 3 h. Vingrinājumi tonizē tavu organismu vēl pāris stundas pēc tā kad tu izej no zāles, un šis efekts tev var traucēt miegam. 

Tava kafija

Iegaumē, mierīgam un stipram miegam šī dzēriena izvēlē nav labākais variants. Ja tu katru vakaru nevari aizmigt, tad vispār atsakies no šī dzēriena dzeršanas.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment