5 veselīga strīda nosacījumi Tavām attiecībām

Atceries strīda mērķi

Vienmēr, kad tev ir strīdi, atceries, ka galvenais mērķis ir izprast otra cilvēka vēlmes un domu gājienu, pēc tam mēģināt tās savienot ar savējām. Izrunāt un atrisināt problēmu tā, ka tas ir atrisināms ar vienu reizi, nevis atkārtot strīdu vairākas reizes. Ja tavs mērs ir pilns, tad elpo dziļi un atgādini sev, ka šis ir cilvēks, kuru es mīlu un cienu, visticamāk, viņam ir saturīgi argumenti, kāpēc viņš lietas vēlas darīt tā un ne citādāk.

Apzinies to, kad ir labāk pārcelt strīdu uz rītdienu

Tu noteikti esi dzirdējis teicienu par to, ka dusmīgs nedrīkst likties gultā. Tomēr, bieži vien prātīgāk ir pārlaist nakti, atpūsties, izgulēties un tad atkal atgriezties pie konkrētās problēmas ar jaunu, svaigu skatījumu. Mēģinot risināt problēmu, kad tu esi jau saguris un viss kaitina, tas var novest pie vēl lielāka strīda un var kļūt personiski aizskarošs un aizvainojošs. Labāk dodies pagulēt!

 Nenoņemies ar “virtuves izlietnes” strīdu

Ja tu un tavs partneris strīdaties par finansēm, tas strīda laikā nemaz nemēģini iepīt vēl citas sadzīviskas lietas, kā izlietnes netīrību, ēšanu pie televizora un neapmierinātību gultā. Tam īsti nav sakara ar finansēm un tas noved tikai pie nevajadzīgas vārdu apmaiņas, kura neatrisinās pat vienu problēmu, bet samilzīs vēl citas.

Ieturiet pauzi

Ja strīds nevedas gluži tā, kā gribētos, tad ir vērts ieturēt pauzi, lai mazliet izvēdinātu galvu. Tajā brīdī izej neilgā pastaigā, paelpo svaigu gaisu un nedomā par strīdu. Mēģini atslēgties un iesaki savam partnerim darīt to pašu. Tomēr, pauzi ieturiet katrs atsevišķi.

Esi emocionāli uzticīgs

Izvairies no tādu frāžu teikšanas kā “Viss! Man pietiek!”, “Man šis viss ir apnicis!”, “Tu man esi pieriebusies!”. Daži cilvēki var pateikt šādus vārdus, lai vienkārši pievērstu sava partnera uzmanību, bet vienīgais ko tu izdari, padari savu partneri nedrošu un apmulsušu. Tad tavs partneris var sajust mājienu, ka, daloties savās jūtās, viņš var izraisīt šķiršanos. Un, ja tas nav tas ko tu vēlies, tad izvairies no šādiem vārdiem.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment