6 finanšu pārvaldības kļūdas, ko nepieļauj veiksmīgi cilvēki

1. Viņi nepārtērē – viņi tērē mazāk par to, ko nopelna

Tērēt mazāk nekā tu pelni – tas ir viens no stabilitātes stūrakmeņiem. Daži no pasaules turīgākajiem cilvēkiem ir piekopuši šo praksi, lai ilgtermiņā veidotu savu finansiālo stabilitāti. Pat tad, kad tu iekrāsi 10 līdz 15 procentus no saviem regulārajiem ieņēmumiem, ilgtermiņā tu būsi izveidojis stabilitāti sev.

2. Viņi neuzskata, ka cena ir galvenais rādītājs – viņi domā par kvalitāti un ilgtermiņa ieguvumu

Cena, ko tu samaksā par produktu, ir tikai viens no rādītājiem. Veiksmīgi cilvēku domā arī par pašu produkta vērtību. Investīcijās viņi domā par nākotnes izaugsmes iespējām, bet gūstot personīgā labuma preces – par kvalitāti un to, cik ilgi produkts būs derīgs. Piemēram, tu vari domāt par lētiem apaviem, jo tie šķiet izdevīgāki, bet ja tu padomā par to kvalitāti, piemērotību ķermeņa uzbūvei un materiālu, no kā tie gatavoti – izrādās, ka dārgākie apavi ir daudz izdevīgāki tev pašam, nekā lētākie.

3. Viņi neaizmirst pielāgot savus izdevumus situācijai – viņi prot pielāgoties

Vai tu nesen apprecējies? Vai tavi ikdienas tēriņi mainījušies? Ir svarīgi allaž pielāgot un samazināt savus izdevumus, ja situācija mainījusies, lai saglabātu ikdienas stabilitāti. Atrodi laiku, lai saprastu savu finansiālo situāciju ilgtermiņā – kādi paradumi ir mainījušies un kā tie ietekmē tevi? Esi savs organizators.

4. Viņi neapstājās pie konstantiem ienākumiem – viņi allaž meklē veidus, kā palielināt savu guvumu

Iespējams tev šķiet, ka algas palielināšanās nozīmē, ka esi ieguvis sev lielākus ienākumus. Tomēr, visbiežāk algas pieaugums ir skaidrojams ar inflācijas pieaugumu – kopumā tu neiegūsti, tikai skaitļi kļūst lielāki. Meklē iespējas palielināt savu guvumu – investē. Izaugsme ir raksturojama arī ar stabilitātes pieaugumu.

5. Viņi neveic muļķīgus riskus ar naudu

Viens no svarīgākajiem noteikumiem finansiālajā sfērā – Nekad neriskē ar visu savu naudu! Visi ieguldījumi un investīcijas sev līdzi nes zināmu risku, svarīgi apjaust, ka ieguldītais var tikt arī zaudēts. Tādēļ risks ir pieņemams tikai tad, ja jebkurā gadījumā tu spēj nodrošināt savas pamatvajadzības.

6. Viņi neizliekas, ka saprot visu par finansēm

Finanšu pasaule ir sarežģīta, tādēļ ir svarīgi apjaust, ka to ietekmē daudz un dažādi faktori. Veiksmīgi cilvēki apjauš savas iespējas – gan finansiālas, gan prāta kapitāla. 

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ziemassvētku veiksme jau gaida. Vai Tu aiziesi to satikt jau šodien? http://ej.uz/8sdn</cite>

    Gribi jau šogad normāli, kā pie cilvēkiem, nosvinēt Ziemassvētkus, sagaidīt ģimenes un draugu lokā Jauno gadu, neknapinoties un neierobežojot vēlmes? Nu jau kādu laiku darbojos loteriju lauciņā – savācamies grupa, pa visiem vienam, liekam likmes, sadalām guvumu. Miljoni nenāk, bet dzīvošanai patīkami pietiek. Pagaidām, esmu pārliecināts, šis ir efektīvākais ieguldījumu veids gan pēc patērētā laika, gan pēc ieguldījuma un ieguvuma attiecības. Kā jebkurā jomā, kur iet “pārāk labi”, ļoti ticami, ka organizatori drīz sindikātus aizliegs, jo mūsu laimesti ir viņu neiegūtā peļņa. Pie loto brokera, kura pakalpojumus izmantojam, joprojām darbojas akcija, ka vienu biļeti iedod bez maksas. Otru dabūšu es kā ieteicējs, ja nāksi reģistrēties no manas saites:

  • <cite class="fn">Ziemassvētku veiksme jau gaida. Vai Tu aiziesi to satikt jau šodien? http://ej.uz/8sdn</cite>

    Ziema ir atgriezusies! Sezonai atbilstošs apģērbs sev un ģimenei, riepas un aukstumam piemērots akumulators mašīnai. Apkures rēķini. Glāze sildoša aromātiska konjaka vakarā, kad mierīgi apsēdies un atskaties uz aizejošajā dienā padarīto un plāno ziemas vidū uz nedēļu izrauties no ikdienas, lai dotos ceļojumā uz vietu, kur termometrs rāda +25. Skaista vīzija, piekrīti? Kas trūkst, lai tai ļautos? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! Brīdī, kad sērfo uz veiksmes viļņa, neatslābsti, turpini kustēties uz priekšu. Nāc, reģistrējies no manas saites.

Leave a Comment