6 izplatītākās finanšu kļūdas, ko pieļaujam jaunībā

    1.Naudas tērēšana, lai uzlabotu garastāvokli

Protams, tu pelni, lai tērētu sev. Bet tad, kad naudas tērēšana kļūst par sava veida terapeitisko procesu, kas ļauj justies labāk, ir jāpārdomā savi ieradumi. Iespējams, ka tu tērē impulsīvi, daudz nedomājot, tikai lai uz mirku sajutos labāk. Ir daudzi labāki veidi, kādos uzlabot savu pašsajūtu, neiztērējot pārāk daudz naudas, un justies laimīgi ilgtermiņā.

  1. Iekrājumu trūkums

Finanšu plānošana ir apdomīga un vēlama rīcība. Iespējams, ka tev šķiet: nav vērts krāt, jādzīvo ar pilnu atdevi. Jā, jādzīvo tiešām ir ar pilnu atdevi, aizdomājoties, ka iespēja iekļūt neparedzētā situācijā ir liela. Tas var būt jebkas: zobārsta apmeklējums, operācija, salūzusi mašīna un tā tālāk. Svarīgi, ka tu vari tikt galā arī šīm situācijām, gan garīgi, gan fiziski, gan arī finansiāli.

  1. Investīciju neveikšana

Investēšana var šķist garlaicīga un arī sarežģīta, bet tā var uzlabot finansiālo stāvokli. Ja esi izlēmis investēt, vari lūgt arī speciālista padomu. Slikta investīcija, protams, ir naudas izšķērdēšana, bet laba : finansiāls ieguvums. Mācies, iegūsti informāciju un mazliet arī riskē.

  1. Ilgtermiņā finansiālo mērķu trūkums

Vairums cilvēku – īpaši jaunībā – nedomā pārāk tālu par finansiālo situāciju. Tomēr, finansiālu mērķu esamība palīdz domāt pozitīvi, piesaista papildu līdzekļu un dod motivāciju censties nākotnē.

  1. Finanses pār izaugsmes iespējām

Bieži vien jauni cilvēki neizvērtē iespējas, ko var sniegt sliktāk apmaksāts darbs, tādēļ viņi šķietami loģiski izvēlās labāk apmaksāto. Uz kādu laiku šis variants ir pat pareizākais, bet domājot par izaugsmi, tas tāds nav. Ir svarīgi izvēlēties izaugsmi pirms finansiālajiem ieguvumiem, jo ar laiku tavi finansiālie ieguvumi tikai augs, turklāt, tu iegūsi arī pieredzi.

  1. Tērēšana nevajadzīgās ekstrās

Jaunākais telefons, kad tev jau ir labs telefons? Saraksts ar lietām, kas patiesībā cilvēkiem nemaz nav vajadzīgas, var tikt turpināts ilgi un ilgi. Galvenā ideja ir saprast, ka tu vari sevi lutināt, netērējot pārāk daudz lietām, kas tev patiesībā nav nepieciešamas. Pirms pērc lietas, ko gribi, nevis, ko tev vajag, pajautā sev: Vai es tiešām to varu atļauties? Un vai man to vajag?

Avots: 

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment