6 nodarbes, ko veiksmīgi cilvēki paveic ik dienu

1.Viņi pārskata un izvērtē pa dienu paveiktu un sasniegto

Stīvs Džobs ir teicis: „Man nav svarīgi, ka es būšu bagātākais vīrs kapsētā – kad mani tajā apraks. Daudz svarīgāk par to ir spēja katru vakaru doties pie miera, zinot, ka dienas laikā esmu paveicis kaut ko lieliski.”

Produktīvi un veiksmīgi cilvēki izvērtē paveikto, to, cik noderīgs viņu veikums ir apkārtējai pasaulei, lai uzlabotu paši savu sniegumu.

2.Viņi pieraksta savas domas

Veiksmīgi cilvēki pieraksta savas domas, emocijas, rīcību, lai pēc tam varētu to analizēt, saprast, kur pieļāvuši kļūdas, kur bijuši veiksmīgi. Sevis saprašana un analizēšana ir nepieciešama, lai attīstītos, mācītos no savām kļūdām un sasniegumiem.

3.Viņi daudz lasa

Un nevis tikai lasa lasīšanas pēc. Viņi paplašina savu redzesloku par daudz un dažādām tēmām, lai dzīvē spētu ar tām operēt un rīkoties. Jo vairāk tu zini, jo labāk sapratīsi pasauli. Un tomēr, paruna vēsta, jo vairāk zināsi, jo vairāk tev šķitīs, ka arvien mazāk saproti pasauli.

4.Viņi sastāda savu prioritāšu sarakstu

Lai nākamā diena aizritētu veiksmīgi, veiksmīgi cilvēki mēdz sastādīt sarakstu, pēc kura rīkoties. Tas ir īpaši svarīgi – zināt prioritāte – jo rīta stundas ir pašas produktīvākās. Ja zini, ko patiešām ir nepieciešams paveikt, paveic to jau no paša rīta, kad esi savā produktīvākajā noskaņojumā.

5.Viņi pavada kvalitatīvu laiku kopā ar savu ģimeni

Šis punkts ir īpaši svarīgs. Ja gribi daudz sasniegt, tev būs nepieciešams ģimenes atbalsts: gan esot ar tevi, gan pieciešot vientuļos vakarus, kuros būsi atdevis sevi visu kāda projekta īstenošanai. Saglabā lielisku saskarsmi ar ģimeni, lai ieviestu harmoniju un mieru savā ikdienā.

6.Viņi paveic to, ko ieplānojuši

Protams, ir svarīgi paveikt to, ko esi ieplānojis. Bet ne tikai plāna izpildei, arī pašizaugsmei un paš-treniņam. Ja ļausi sev padoties vienreiz, ticami, ka ļausi sev padoties arī katru nākamo reizi, kad paliks grūti. Ieaudzini pats sev ideju: es nepadošos, es paveikšu to, ko es gribēju. Un ar katru nākamo reizi nepadošanās kļūs arvien vieglāka.

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment