6 slepenas ziņas paslēptas slavenos objektos

rūpija

50 rūpiju banknotes, kas Seišelu salās bija apgrozībā no 1968. līdz 1973. gadam, dizainā rūpīgi iestrādāts, atrodams vārds “sekss”.

Aizskarošais vārds redzams palmu lapās, blakus karalienes Elizabetes attēlam. Šobrīd, 50 rūpijas ir 3,50 Eiro vērtas, bet zinot, ka oktobrī tās tiks iznīcinātas, to pārdošanas vērtība sasniedz pat 300 Eiro.

mona lisa

Mona Liza

Viena no pasaules slavenākajām gleznām arī ir mistērijas auglis, 2010. gadā, itāļu pētnieks parādīja augstas izšķirtspējas attēlus ar Monas Līzas acīm. Noslēpumiem apvītās dāmas labo aci rotā iniciāļi, LV, bet kreisajā acī redzami līdz šim neatšifrēti simboli.

bītli

Bītli

Bītli radīja slepenu ziņojumu, kas ierakstīts ačgārni un to iespējams nolasīt, dziesmu atskaņojot no beigām. Ziņojumā dzirdams Džona Lenona balss ieraksts, kurš publicēts 15 gadus pēc viņa nāves, tajā viņš saka: “Viss jau atkal izvērtās jauki.”

karalis lauva

Karalis lauva

Kad Simba noguļas uz klints, parādās putekļu mākonis, kurš pāris kadru garumā veido vārdu “sekss”. Daži strīdas, ka par specefektu veidošanu atbildīgā komanda atstājusi zīmi par sevi, uzrakstot “SFX”.

londonas muzejs

Londonas muzejs

Londonas muzeja logo ir spilgts un skatienu piesaistošs, bet, patiesībā, dizaineriem ir izdevies tajā attēlot galvaspilsētas ģeogrāfisko apvidu un tā izplatību laika gaitā – to bieži vien apmeklētāji neuzzina, domājot, ka tie ir vienkārši, krāsaini plankumi.

simpsoni

Simpsoni

Oriģinālajā Simpsonu ievadvideo redzams, ka kasiere mēģina noskenēt Megijas svītrkodu kasē. Kad tas izdodas, kases aparāts parāda summu 847,63 ASV dolāru vērtībā. Kā izrādās, tās ir pieņemtās vidējās viena bērna uzturēšanas izmaksas ASV, 1989. gadā.

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment