7 absurdākie likumi, kādus jebkad izdevusi valdība; Kā vispār #5 varēja izdomāt?

  1. Turies tālāk no sava puiša

Rietumvirdžīnijas štatā neprecētiem pāriem bija aizliegts dzīvot kopā, un par pārkāpumu draudēja vesels gads aiz cietuma restēm. Par laimi, šis likums 2010. gadā tika anulēts.

Cerams, ka visi tie, kas pārkāpa šo likumu līdz 2010. gadam, tika izlaisti no cietuma.

  1. Neaiztiec lopus

Misisipi štatā par lopu zagšanu piesprieda pakāršanu. Tagad, protams, šis likums vairs nav spēkā, taču šāds sods ir diezgan bargs. Pakāršanu agrāk varēja izpelnīties arī par daudziem citiem noziegumiem. Ja lopu zagšana bija viens no tiem, tad grūti iedomāties, ko piesprieda par lielākiem noziegumiem.

  1. Zilonim arī jāmaksā

Floridas štatā ir spēkā likums, ka par ziloni, kas ir piesiets pie autostāvvietas skaitītāja, ir jāmaksā tāda pati naudas summa kā par automašīnu novietošanu. Tāpēc tiem, kas pārvietojas ziloņa mugurā, arī nāksies maksāt, gluži tāpat kā visiem pārējiem.

  1. Ķiploku elpa

Oregonas štatā mācītājiem pirms sprediķa lasīšanas ir aizliegts ēst ķiplokus vai sīpolus. Šādu lēmumu varētu saprast, taču vai likums nepārkāpj personas brīvību? Runājot par baznīcas atdalīšanos no valsts, tagad valdība diktē personīgās higiēnas noteikumus.

  1. Ledusskapis nav gulta

Pensilvānijas štatā nedrīkst gulēt uz ledusskapja. Vajadzētu būt arī tādam likumam, kas nosaka, ka tiem, kuriem ir nepieciešams izskaidrot iepriekšējo likumu, pienāktos cietumsods.

Iemesli kāpēc nedrīkst gulēt uz ledusskapja – jo tas ir ledusskapis.

  1. Nekādu laternu automašīnā

Alabamas štatā pastāv likums, kas aizliedz braukt pretējā  virzienā pa vienvirziena ielu, ja automašīnas priekšā ir piestiprināta laterna. Parastas automašīnas laikam drīkst braukt.

Protams, braukt pretējā virzienā nav labi, un turēt laternu uz mašīnas, acīmredzot, arī nē.

  1. Zivis alkohola reibumā

Ohaio štatā ir aizliegts piedzirdīt zivi. Nav skaidrs, kāpēc pastāv šāds likums, taču te nu tas ir.

Avots: factualstuff.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment