7 zinātniski pierādīti veidi, kā tikt pāri bijušajai otrajai pusītei

2. Pārdomā jūsu šķiršanos.

Ir kārdinoši savu bijušo pēc šķiršanās censties uzreiz nobāzt pēc iespējas tālākā prāta stūrītī, bet šāda attieksme ilgtermiņā nodarīs vairāk ļauna nekā laba. Pētījumos atklājies, ka vieglāk pārdzīvot šķiršanos ir tiem cilvēkiem, kuri velta laiku, lai kārtīgi pārdomātu attiecību pārtraukšanas patiesos iemeslus.

3. Pavadi laiku ar savu labāko draugu. 

Atzīsti, tava īstā otrā pusīte tomēr ir tavs labākais draugs. Un kvalitatīva laika pavadīšana ar viņu pēc šķiršanās liks tev justies daudz labāk.

4. Koncentrējies uz šķiršanās pozitīvajiem aspektiem – un pēc tam ļauj sev bēdāties.

Vai tava otrā pusīte daudz strīdējās par sīkumiem? Vai tev pietrūkst brīva cilvēka ballīšu ar draugiem? Koncentrējies uz šķiršanās mākoņa sudraba maliņu. Optimistiska attieksme uzlabo dzīves kvalitāti.

Taču visu laiku tev neizdosies tādu saglabāt. Kad jūti sev pāri negatīvu emociju vilni, ļaujies tam, izdzīvo to – izraudies, ja tev vajag. Apspiežot emocijas, būs daudz grūtāk tikt ar tām galā.

5. Apsver domu sākt satikties ar kādu jaunu cilvēku, lai būtu vieglāk tikt pāri vecajam.

2014. gadā veiktā pētījumā atklājās, ka cilvēki, kuri neilgi pēc šķiršanās sāka satikties ar kādu citu (angliski to sauc “rebound”), jutās daudz labāk nekā tie, kuri palika brīvi. Ir daudz vieglāk, ja kāds jauns cilvēks aizņem prātu, pat ja tu zini, ka šis jaunais nav īstais un vienīgais.

6. Pamēģini kaut ko jaunu. 

Vēl viena pozitīva lieta, ja izvēlies tomēr palikt brīvs cilvēks – šķiršanās ir iespēja sevis atklāšanai. Ļauj sev uzzināt, kas tu patiesībā esi, ļaujoties piedzīvojumiem. Uzsāc kādu jaunu aktivitāti. Pieraksties gatavošanas kursos, izmēģini jaunu treniņu režīmu vai aizceļo kaut kur vienatnē. Visas šīs lietas tevi darīs laimīgāku un veselīgāku.

7. Dod sev laiku.

“Laiks dziedē visas brūces” – tā varbūt ir banāla un jau apnikusi frāze, taču to tik bieži lieto laba iemesla dēļ. Galu galā, nekas nav tik efektīvs šķiršanās pārdzīvojumu likvidētājs kā pagājušais laiks. Cilvēka smadzenēm vajadzīgs laiks, lai psiholoģiski pielāgotos jaunajiem apstāķliem un sadziedētu emocionālās sāpes.

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment