8 pazīmes, kas brīdina: tu dzer par daudz!

1. Viņi aizstāj ēdienu ar alkoholu

Alkoholiķi bieži izlaiž ēdienreizes, aizstājot ēšanu ar iedzeršanu. Dažos gadījumos cilvēks vispār zaudē interesi par ēšanu.

2. Reti parādās ballītēs

Alkoholiķi, kuri dzer pastāvīgi, neļauj alkoholam pilnībā “iziet” no organisma. Tāds stāvoklis nerada vēlēšanos apmeklēt ballītes ar draugiem un kolēģiem, jo alkohols tāpat vienmēr ir pa rokai.

3. Parādās aizkaitināmība

Iestrēguši vietā, kur nav pieejami alkoholiski dzērieni, viņi kļūst viegli aizkaitināmi un nervozi. Tādās situācijās organisms reaģē uz alkohola trūkumu ar spēcīgu satraukumu, drebuļiem, svīšanu vai paātrinātu sirdsdarbību.

4. Nepiesātināmība

Ballītē ar iedzeršanu alkoholiķi var viegli izskaitļot pēc izdzerto dzērienu daudzuma. Kamēr pārējie nesteidzīgi malko vīnu vai alu, gatavojot šašliku, alkoholiķis nespēj turēties pretī kārdinājumam izdzert pēc iespējas vairāk.

Lasi vēl: Priekā! Alkohols ir labs tavai veselībai – kā tas ir iespējams?

5. Atmiņas zudums

Funkcionējošie alkoholiķi bieži pieredz atmiņas zudumu. Apkārtējie to var nepamanīt. “Atslēgšanās” var notikt bārā vai citā vietā, kur cilvēks atgūst samaņu, nesaprotot, kur atrodas un kas noticis pirms tam.

6. Problēmas noliegšana

Kad apkārtējie sāk pamanīt cilvēka atkarību, viņš bieži noliedz problēmas pastāvēšanu. Viņš var pilnībā atteikties apspriest šo tēmu.

7. 1000 un 1 attaisnojums

Vairākums alkoholiķu spēj vienkārši attaisnot savu uzvedību. Grūta darba nedēļa, stress, vēlēšanās izklaidēties ar draugiem – jebkurš iemesls var kļūt par attaisnojumu.

8. Viņi slēpj alkoholu

Alkoholiķi nejūtas slikti, ja jādzer vienatnē. Tā kā viņi dzer vairāk nekā domā tuvinieki, viņi bieži sāk alkoholu slēpt, lai neviens to neredzētu. Tā ir nopietna slimības pazīme.

Ja pamani šīs pazīmes draugam vai radiniekam, konsultējies ar speciālistu, lai efektīvi sniegtu profesionālu palīdzību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment