9 lietas, kas Tevi padarīs laimīgāku 30 minūtēs

Šeit būs 9 ieteikumi, kā uzreiz uzlabot savu garastāvokli:

  1. Paaugstini savu fizisko aktivitāšu līmeni

Lai cik ačgārni tas varētu šķist, bet tieši fiziskās aktivitātes paaugstinās tavu enerģijas līmeni. Tātad tas palaidīs brīvībā arī tavus endorfīnus, kuri atbild par to, cik laimīgs tu jūties. Kāp pa trepēm, nevis izmanto liftu. Runājot esi enerģiskāks, aktīvāks runātājs ar žestiem un skaidrāku, skaļāku runu.

  1. Aizej pastaigā svaigā gaisā

Pastaigai nav jābūt ne ātrai, ne fiziski nogurdinošai. Galvenais ir sajust svaigo gaisu, un būt ārpus telpām. Ideāli ir pastaiga rīta pusē, kad var ķert patīkami sildošos agros saules starus.

  1. Sazinies ar draugiem

Aizsūti e-pastu kādam no saviem draugiem vai kādam paziņam. Tam pat nav jābūt uzaicinājumam uz kādu tējas krūzi. Tā vienkārši var būt draudzīga apjautāšanās par to, kas jauns ir tā cilvēka dzīvē. Tev būs patīkamāk un arī otrs cilvēks jutīsies iepriecināts. Un vēl plusā tam, jūs būsiet uzlabojuši savas draudzības saites.

  1. Tiec vaļā no nepatīkamajiem uzdevumiem

Tiec galā ar jau sen nepagarināto apdrošināšanu, atbildi uz, sen saņemtajiem, e-pastiem. Pierakties beidzot pie zobārsta uz apmeklējumu. Šo lietu sakārtošana, beidzot ļaus tev uzelpot un tu uzreiz kļūsi priecīgāks.

  1. Radi mierīgu vidi sev apkārt

Ārējā vide bieži nosaka, kāmēs jūtamies iekšēji. Izdarot mazos mājas uzkopšanas darbus, pielabojot sen salūzušas lietas var radīt pavisam citu sajūtu. Sīkumu sakārtošana bieži neprasa daudz laika, toties vide tev apkārt šķitīs daudz sakoptāka. Uzliec taimeri uz 10 minūtēm un novēro, cik daudz mazos darbiņus tu vari paveikt šajā laikā.

  1. Veic kādu labo darbu

Izdari kādam kaut ko labu, pat, ja cilvēks tev to nejautā. Piedāvā savu palīdzību tantiņai uz ielas aiznest viņas smagos iepirkuma maisus. Palīdzot viņai, tu palīdzēsi arī past sev.

  1. Izglāb kādam dzīvību

Pieraksties, kļūšanai par orgānu donoru un galvenais to atceries pateikt saviem ģimenes locekļiem, lai viņiem pēc tam nav pārsteigums. Dari labu un jūties labi-tas patiesi tā darbojas!

  1. Izturies tā it kā tu būtu laimīgs

Angļu valodā ir tāds teiciens: ”Fake it, till you make it ”. Latviešu valodā to varētu interpretēt kā “Tēlo to, līdz tu kļūsti par to”. Zinātniski ir pierādīts, ka ķermenis ietekmē prātu. Ja tu sēdi sakumpis ar drūmu seju, tad tu arī jutīsies ne visai laimīgs un priecīgs. Bet, ja tu smaidīsi, tad tu sajutīsies priecīgāk un arī cilvēki būs daudz drošāki, uzsākot komunikāciju ar tevi.

  1. Iemācies kaut ko jaunu

Izvēlies jebkādu tēmu par kuru tu gribētu uzzināt kaut ko vairāk un velti tam 15 minūtes no sava laika, lai par to lasītu internetā, grāmatā vai kur citur. To var darīt ik dienas. Bet, izvēloties tēmu, esi godīgs pret sevi un izvēlies to, kas tevi patiesi interesē, nevis to, kas tev “būtu” jāzina un, kas ir vispārīgi pieņemts kā “interesants”.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment