10 fakti, kas pierāda, ka alus ir labvēlīgs! Tad tāpēc mums tik ļoti patīk šis dzēriens…

Mēs visi esam pieraduši dzirdēt, ka alus nav īpaši veselīgs produkts. Galvenais iemesls ir tas, ka tas ir alkoholisks dzēriens un a priori tas nevar dot labumu ķermenim. Turklāt tautā valda mīts, ka no alus izaug tā sauktais alus vēders.

Taču nesen zinātnieki ir atspēkojuši populāro viedokli un nosaukuši 10 iemeslus, kāpēc var un pat vajag dzert alu. Galvenais ir ar mēru.

Alus noderīgās īpašības

  1. Alus pagarina mūžu

Zinātnieki ir atklājuši saistību starp paredzamo dzīves ilgumu un mērenu alus patēriņu. Cilvēkiem, kuri dzer šo dzērienu, ir par 19% mazāks priekšlaicīgas nāves risks. Pateicoties alum, asinsvadu šūnas tiek atjauninātas ātrāk. Alum ir arī nomierinoša un pretsāpju iedarbība, un tas palīdz kavēt baktēriju augšanu un vairošanos.

  1. Alus palīdz smadzenēm pareizi darboties

Jaunākie pētījumi liecina, ka sievietes, kuras dienā izdzer vienu glāzi alus, retāk cieš no novecošanas izraisītām kognitīvām problēmām.

  1. Alū ir pilns ar vitamīniem

“Ja rūpīgi analizēsiet laba alus ķīmisko sastāvu, jūs būsiet pārsteigti par tajā esošo vitamīnu daudzumu,” saka Stefans Domenigs, Meijera veselības centra Austrijā direktors. Alū ir daudz vitamīnu B1 un B2, un tie labi uzsūcas. Tas izklausās dīvaini, bet litrs alus nodrošinās jums 70% no jūsu ikdienas C vitamīna devas.

  1. Alus palīdz cīnīties ar vēzi

Ksantohumols ir flavonoīds, kas inhibē kancerogēnos enzīmus. Šī viela palīdz cilvēka ķermenim cīnīties ar vēzi.

  1. Alus palīdz zaudēt svaru

Tima Spektora jaunā grāmata izjauc visus uztura mītus. Viņš apgalvo, ka gaišais alus ir bagātīgs barības vielu avots labvēlīgām zarnu baktērijām, kas liek gremošanas sistēmai darboties efektīvāk. Tāpat šis alkoholiskais dzēriens palīdz aktivizēt kuņģa sulas sekrēciju, stimulē gremošanas sistēmu.

  1. Alus var atbrīvot no nierakmeņiem

Cilvēki, kuri dzer alu, par 41% mazāk cieš no nierakmeņiem.

  1. Alus apiņi aizsargā pret Alcheimera slimību

Ksantohumols, viens no apiņos esošajiem savienojumiem, aizsargā mūsu smadzenes no ar vecumu saistītām deģeneratīvām izmaiņām, piemēram, Alcheimera un Parkinsona slimības.

  1. Alus stiprina kaulus

Glāze vai divas alus katru dienu padarīs jūsu kaulus daudz stiprākus, jo tas satur silīciju viegli sagremojamā veidā, kas palīdz uzturēt kaulu blīvumu un locītavu elastību.

  1. Alus nerada alus vēderu

Zinātnisks pierādījums tam nekad nav atrasts. “Cilvēki uzskata, ka alus dzērāji vidēji ir vairāk aptaukojušies nekā tie, kas nedzer alu. Bet tā nav. Ja pastāv saikne starp alu un aptaukošanos, tad tā ir  nenozīmīga,” secināja pētnieki.

  1. Alus satur mazāk kaloriju nekā vājpiens vai apelsīnu sula

Pēc kālija, magnija, fosfora, dzelzs, vara, cinka satura alus neatšķiras no apelsīnu sulas, kuras glāze, izdzerta brokastīs, ir veselīga dzīvesveida simbols. Bet tajā pašā laikā putojošajam dzērienam ir mazāk kaloriju.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment