Par bārdaino skaistuli, smējās visi, kam nav slinkums. Bet vienā jaukā dienā viss mainījās

Mūsu jaunā stāsta varone ir bārdaina sieviete, kura pieņēma savu nepilnību. Viņa varētu regulāri skūties, tāpat kā to dara vīrieši. Tomēr amerikāniete nevēlas sekot sabiedrības uzspiestajiem ideāliem par sievietes skaistumu. Kas izraisīja tik neparastu Larejas Perkinsas iezīmi un kā viņa ar to tiek galā, lasiet tālāk rakstā.

Bārdaina sieviete

Larejai Pērkinsai ir 40 gadi, un viņa gandrīz pusi savas dzīves cīnās ar hormonālu slimību. Kad viņai palika 21 gads, ārsti viņai konstatēja hormonālo mazspēju, kā rezultātā tika izjaukts sievietes cikls un palielinājās arī vīrišķo hormonu ražošana. Tāpēc viņas sejā parādījās blīvs apmatojums, kas meitenei sagādāja daudz problēmu.

“Kas tu esi? Zēns vai meitene?”  – Lareja ir dzirdējusi šo jautājumu neskaitāmas reizes. Bet viņa nekad neļāva saviem potenciālajiem pāri darītājiem panākt savu. Viņa pārveido negatīvo, kas nāk no cilvēkiem savā labā.

Un tie nav tukši vārdi. Amerikāniete ar savu piemēru parāda citām sievietēm, ka bārda nav nekas briesmīgs. Tas nav pasaules gals, sejas apmatojums nepadara sievieti vīrišķīgu. Protestējot pret vispārpieņemtajām normām un ideāliem, Lareja nenodzen matus no ādas. Viņa lepni nēsā bārdu un saka: “Jā, es esmu meitene.” Starp citu, Pērkinsa izmanto šo saukli savam apģērbu zīmolam.

Meitenei diagnoze tika atklāta daudz vēlāk nekā laikā, kad viņai parādījās pirmie slimības simptomi. Sejas apmatojums sāka parādīties 12 gadu vecumā. Tad viss tika piedēvēts nedaudz palielinātam vīrišķo hormonu daudzumam. Un, kad problēmas sākās jau ar ciklu, lai to atrisinātu, ārsti izrakstīja meitenei kontracepcijas tabletes. Tomēr tas nebija problēmas risinājums.

Kā sadzīvot ar hormonālo nelīdzsvarotību

Apmēram 70-80% meiteņu ar šo sindromu cieš no pārmērīga sejas apmatojuma augšanas. Šo problēmu sauc par hirsutismu. Kad Lareja pirmo reizi ar to saskārās, viņa jutās ļoti vientuļa. Viņai bija kauns un neērti parādīties sabiedrībā. Bet viņa vēl bija pusaudze, viņa nevarēja pastāvēt par sevi.

Tagad amerikāniete saprot, ka viņas slimība nav spriedums. Viņa samierinājās ar savu īpatnību. Ārstēšana ir apturēta, jo neviena no viņas slimības ārstēšanas metodēm nedarbojas. Sieviete varētu veikt lāzera epilāciju vai vienkārši noskūties. Taču viņa nevēlas ar šīm procedūrām sabojāt sejas ādu.

Lareja ir iemācījusies mīlēt sevi tādu, kāda viņa ir. Tas nebija viegli, bet tuvi cilvēki viņu atbalstīja. Daudziem abonentiem meitene ir kļuvusi par motivatoru. Viņa parāda, ka sieviešu skaistums var būt ļoti atšķirīgs. Un nevajag to pielāgot sabiedrības uzspiestajiem ideāliem.

“Es esmu bārdaina sieviete, bet es palieku vienkāršs cilvēks. Un es cienu sevi, mīlu savus trūkumus. Es neslēpšos, lai iekļautos šīs nepilnīgās pasaules ietvaros,” saka Lareja. Patiešām, jūs skatāties šīs sievietes fotogrāfijas un saprotat, ka viņa patiešām ir pārliecināta par sevi. Viņai nav vajadzīgs ārējs apstiprinājums. Viņa seko savai sirdij un vada citas sievietes. Tas ir nenovērtējami!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment