Pateicoties šiem diviem mēslojumiem, bietes un burkāni izuags ļoti lieli un saldi

Nodarbojoties ar biešu un burkānu audzēšanu, katrs dārznieks vēlas iegūt ne tikai izcili lielu, bet arī patiesi garšīgu augļu ražu. Audzējot sakņaugus, sasniegt izcilus rezultātus ir pavisam vienkārši, atliek tikai augusta sākumā izmantot 2 ekonomiskus, bet ļoti efektīvus mēslojumus.

Pirmais mēslojuma veids ietekmēs sakņu kultūru lielumu, bet otrā barošana pozitīvi ietekmēs augļu garšu un padarīs bietes un burkānus saldākus.

Galvenā virskārtas sastāvdaļa, kas palīdzēs izaudzēt lielus augļus ir 1 ēdamkarote monokālija fosfāta uz 10 litriem ūdens. Lai saknes labāk absorbētu barības vielas, virskārta jāstiprina ar 1 ēdamkaroti kālija humāta.

Ar iegūto produktu ir jālaista iestādītās bietes un burkānus 1 reizi nedēļā.

Lai uzlabotu sakņu kultūru garšu, palīdzēs mēslojums, kas satur magniju. Kalimag (kalimagnesia) ir lieliski piemērots līdzeklis mēslojuma pagatavošanai. Lai pagatavotu virskārtas mēslojumu, 10 litros ūdens, nepieciešams izšķīdināt 1 ēdamkaroti kalimag.

Tāpat kā iepriekšējā mēslojumā, lai uzlabotu barības vielu uzsūkšanos, jums jāpievieno 1 ēdamkaroti humātu.

Kalimag var aizstāt ar magnija sulfātu, ko pārdod aptiekās. Šo līdzekli ieteicams lietot sakņu kultūru laistīšanai reizi nedēļā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment