Neiedomājami! 6 Japānā radušās lietas, kas norāda, ka viņi noteikti ir no citas planētas

Japāna ir pietiekami pārsteidzoša valsts, lai citi radītu jokus, ka tās iedzīvotāji ir pārcēlušies uz Zemi no citas planētas.

Atliek tikai paskatīties, cik daudz dažādu un patiesi dīvainu sadzīves priekšmetu japāņi izgudro savām vajadzībām.

Jāatzīst, ka ne visi no tiem ir ekscentriski bezjēdzīgi. Daudzas japāņu dizaineru idejas tagad tiek izmantotas visā pasaulē.

Skaņu slāpējošs karaoke mikrafons

Mēs vienmēr domājam, ka esam lieliski dziedātāji! Cilvēkiem ap mums var būt pavisam cits viedoklis par to. Lai ar savu dziedāšanu nespīdzinātu kaimiņus, Japānā tika izgudroti šie dīvainie mikrofoni, kas spēj gandrīz pilnībā apslāpēt cilvēka balsi.

Kapsulas viesnīcas

Mūsdienu pilsētās loģistikai ir liela nozīme. Katru gadu cilvēki aizvien vairāk laika pavada, ceļojot no mājām un atpakaļ. Japāna bija pirmā, kas ierosināja šo problēmu risināt ar kapsulu viesnīcām, kurās var pārnakšņot un pēc tam atgriezties savā darbavietā.

Braila raksts uz skārdenēm

Cilvēkiem ar redzes traucējumiem un neredzīgiem cilvēkiem ir labi zināmas grūtības veikt daudzas lietas, kas ir pavisam vienkāršas un ierastas veseliem cilvēkiem. Tāpēc Japānā (un tagad arī dažās citās valstīs) var redzēt šādas skārdenes ar Braila rakstiem, kas norāda, kāds dzēriens ir iekšā.

Veikala karte uz iepirkumu ratiņiem

Japāņi bija tie, kas pirmie izdomāja uz iepirkšanās ratiņiem izvietot iepirkšanās iestādes karti (preču atrašanās vietu). Mūsdienās šādas kartes var redzēt daudzās citās valstīs. Dažās iestādēs triviālo papīra karšu vietā ir pat elektroniskās planšetes.

Lasi vēl: Vieglākais un efektīvākais veids, kā izbalināt zobus mājas apstākļos

Vienreizlietojamās tualetes

Ne tikai konteiners! Vienreizlietojamā tualete ir ļoti atjautīga ierīce, kas, izmantojot ķīmisku reakciju, likvidē urīna smaku un šķidrumu pārvērš viskozā gēlā. Vienreizlietojamās tualetes sākotnēji tika radītas, lai aprūpētu vecāka gadagājuma cilvēkus, taču ir kļuvušas ļoti populāras autovadītāju un ceļotāju vidū.

Lasi vēl: Vienkārša viltība, kā cept zivis, lai pa visu dzīvokli nebūtu nepatīkamas smakas

Avīze ar sēklām

Japānā botānikas un lauksaimniecības entuziastu avīzes tiek izdotas ar papīra lapās iešūtām sēklām. Lai diedzētu augu, pietiek izraut lapas gabaliņu, iemērkt to ūdenī un ierakt zemē. Pēc kāda laika parādīsies dīgsti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment