Jebkurš otrais ēdiens būs labāks tikai tad, ja tas būs aromatizēts ar mērci. Lielveikalos ir milzīgs šādu mērču klāsts, bet kāpēc tās pirkt, ja var pagatavot dabīgu mērci mājās.
Marinara jeb tomātu mērce makaroniem ir klasiska mērce, ko bieži pasniedz restorānos. Jūs varat to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
750 g tomāti
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
0,5 glāze baziliks
0,5 glāze sarkanais sausvīns (vai granātābolu sula)
1 ēdamkarote olīveļļa
1-2 tējkarotes balzamiko etiķis
0,5 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc cilvēki apzināti aizmirst savu bankas karti vai skaidru naudu bankomātā: tas nav tāpat vienby Sandra Vīgante
- Kāpēc uz tējas maisiņa vienmēr ir birka: atklāju atbildi tikai pēc 30 gadiemby Rinalds Zembergs
- Stāvu Liepājas veikala kasē, pienāk jauns puisis lūdz aizdot naudu: beigu beigās paliku bez visas savas algasby Sandra Vīgante