Nesen man sagribējās eksperimentēt un pagatavot neparastu ēdienu – burkānu cepurītes. Rezultāts bija pat labāks, nekā gaidīju. Šīs uzkodas skaistums slēpjas tajā, ka tās ir pagatavotas no vienkāršām sastāvdaļām.
Kāpēc izlēmu ēdiena pamatā izmantot burkānu? Pirmkārt, burkāniem ir dabīga salduma garša, kas piešķir ēdieniem patīkamu un sabalansētu garšu, vai tie būtu salāti, zupas, sautējumi vai deserti. Šī dārzeņa saldums lieliski sader gan ar sāļiem, gan saldiem ēdieniem, padarot to par universālu izvēli.
Otrkārt, burkāni ir ārkārtīgi barojoši. Tie ir bagāti ar vitamīniem. Tāpat burkāni satur daudz šķiedrvielu, kas palīdz uzturēt sāta sajūtu ilgāk.
Burkāni arī ir ļoti pieejami un ekonomiski. Tie ir viegli atrodami tirgos un veikalos visu gadu, turklāt ilgi uzglabājas, nezaudējot savas vērtīgās uzturvielas un garšu. Burkāni ir ļoti daudzpusīgi kulinārijā. Tos var izmantot dažādos veidos – rīvēt, sagriezt šķēlītēs, sutināt, cept, vārīt, pat izmantot kā bāzi biezeņiem un kūkām. Burkāni piešķir ēdieniem krāsu un tekstūru, kas padara tos gan vizuāli pievilcīgus, gan garšīgi bagātīgus.
Lasi arī: Nekad nemazgājiet šīs divas līdzīgās lietas kopā: izplatīta kļūda, kas var jūs pārsteigt
Visbeidzot, burkāni ir piemēroti gan ikdienas ēdieniem, gan svētku galdam. No vienkāršiem burkānu salātiem līdz izsmalcinātām burkānu kūkām – burkāni vienmēr atradīs vietu jūsu kulinārajā repertuārā, piedāvājot gan garšas, gan uzturvērtības priekšrocības.
Kā pagatavot burkānu uzkodas, soli pa solim recepte
Sastāvdaļas Mīklai
Burkāni 200 g
Sāls 2 šķipsniņas
Kartupeļu ciete 130 g (var izmantot kviešu miltus vai kukurūzas cieti)
Ūdens 20 ml
Burkānus nomizoju, nogriežu astes un sagriežu ripiņās.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Aprīļa sākums aizsaucis mūžībā leģendāru dziedātāju, kurš līdz pēdējām minūtēm bija īsts cīnītājsby Sandra Ločmele
- Māsa pameta darbu ārzemēs un atgriezās mājās ar negaidītām ziņām: nezinu ko mums tagad darītby Rinalds Bergmanis
- Atradu naudu uz vējstikla, zem tīrītāja un uzreiz izsaucu likumsargus: esiet uzmanīgi, ja pamanāt ko tāduby Sandra Ločmele