Šodien vēlos padalīties ar pīrādziņu mīklas recepti + 2 pīrāgu pildījuma receptēm. Mīciet mīklu un sāciet cept uzreiz, nav jāgaida, kamēr tā uzrūgs. Pīrāgi sanāk gaisīgi, bezsvara un ļoti garšīgi, viss noslēpums ir verdošā ūdenī.
Recepte: (glāze 250 ml)
Pamatnei:
Milti – 3 ēd.k. (ar slaidu)
Sāls – 1 tējk.
Cukurs -1 ēd.k.
augu eļļa – 3 ēdamk.
Verdošs ūdens – 250 ml (1 ēdamkarote)
Mīkla:
Neapstrādāts raugs -25 g (vai sausais raugs 11 g)
Silts ūdens – 250 ml (1 ēdamkarote)
Milti – 550-600 gr (4 ēdamkarotes)
Ābolu pildījumam:
Cukurs – 2-3 ēdamk.
Āboli – 1 kg
Citronu sula – 2-3 ēdamk.
Vanilīns – pēc garšas
Sviests – 30 gr
Siera pildījumam:
Siers – 150 gr
Sāls – 1/3 tējk.
Zaļie sīpoli – pēc izvēles
GATAVOŠANA
Sagatavo mīklu, bļodā ieber 3 ēd.k. l milti, cukurs, sāls, augu eļļa, samaisa.
Ielej verdošu ūdeni, uzvāra miltus, enerģiski maisa līdz gludai, ļauj atdzist līdz 40 grādiem.
Sagatavojam mīklu, ņemam vēl vienu bļodu, ielejam siltu ūdeni, pievienojam raugu, man labāk patīk mitrais, maisam līdz izšķīst.
Kad raugs sāks darboties, parādīsies putojoša vāciņš, lej to jau atdzisušajā olu krēma pamatnē un samaisa.
Tagad pievienojiet izsijātus miltus un mīciet mīklu, vispirms bļodā, tad ar rokām uz galda.
Lai mīkla neaizsērētos ar miltiem, tai jābūt mīkstai, es iesmērēju rokas un galdu ar augu eļļu.
Lasi vēl: “Pirms viesu ierašanās es tualetē ieberu 7 ēdamkarotes sāls un dvēsele būs mierīga”: Mājas triks!
Mīkla gatava, uzreiz var sākt taisīt pīrāgus, bet es to pārklāju ar bļodu un atstāju 5-10 minūtes atpūsties.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc viņas atsakās no laulībām: 4 iemesli, kāpēc sievietēm patiesībā nav vajadzīgas attiecības un kāda ir to priekšrocība
- “Viņš jau ļoti, ļoti sen to ir pelnījis!”: izziņoti jaunumi saistībā ar Maestro Raimondu Paulu
- Ādažu centrā, netālu no skolas, manīti vilki, kas nebīstas no cilvēkiem: likumsargi nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)
- Sliktas ziņas tiem, kuri mājās ēst gatavo uz gāzes: ”Latvijai ir jāsper šis solis”
- Bagātīgas Ziemassvētku kaktusa ziedēšanas noslēpums: eksperti skaidro, kā un kad to pareizi laistīt
- “Ņemtas vērā klientu vajadzības!”: veikali RIMI nāk klajā ar svarīgu paziņojumu









