Parādīju vecākiem trīs vienkāršus veidus, kā ātri aizmigt. Tagad viņi beidzot sākuši pietiekami gulēt.

Mani vecāki bieži cieta no bezmiega. Savulaik viņi gulēja pat trīs stundas dienā. Viņiem tas bija kaut kas līdzīgs normai.

Tētis turpināja teikt:

Pastāv tendence, ka, jo vecāks kļūsti, jo grūtāk ir aizmigt. Pēc 60 gadiem (viņam tagad ir 66) aizmigt kļuva daudz grūtāk.

Un mana māte visu sīki aprakstīja:

Ejot gulēt pēc smagas dienas, acis pašas aizveras. Šķiet, ka jūs mēģināt aizmigt, bet pēc pāris minūtēm miegs pēkšņi pazūd. Tu guli pusi nakts ar aizvērtām acīm, un domas galvā lēkā apkārt.

Bezmiegs laiku pa laikam var skart ikvienu. Viņa arī skatās uz mani. Šādās dienās es atceros trīs vienkāršus veidus, kas man vienmēr palīdz ātri aizmigt.

Pēc efektivitātes pārbaudes uz sevi es to iemācīju saviem vecākiem. Viņi arī apstiprināja ieguvumus un teica, ka viņi sāka pietiekami gulēt.

Mēs ejam gulēt un izslēdzam gaismu

Kopumā mums ir jāpanāk tikai divas lietas – jāizslēdz iekšējais dialogs, lai domas pārstātu griezties mūsu galvās. Un nodarbiniet savu prātu ar kādu vienkāršu un garlaicīgu uzdevumu.

1 metode. Vienkārši skatos

Ar acīm atrodiet nelielu priekšmetu. Labi noderēs vienkāršs raksts uz tapetes vai ēna uz sienas. Jo vienkāršāks objekts, jo labāk.

Tiek pieņemts, ka, izslēdzot apgaismojumu, nebūs pilnīga tumsa, bet daļēji iekļūs gaisma no loga (no pagalma, apgaismota ceļa vai citur). Pateicoties tam, jūs varat atšķirt objektus telpā.
Jums vienkārši jākoncentrējas uz to un jāmēģina to noturēt ar savu uzmanību. Centieties ne par ko nedomāt.

Visticamāk, nemierīgs prāts lūgs padomāt par ko citu. Tiklīdz jūs saprotat, ka esat mainījies, vienkārši atgriezieties atpakaļ uz objektu.
Plakstiņi sāks aizvērties paši pēc 3-5 minūtēm, taču ar to nepietiek, lai uzreiz aizmigtu. Tāpēc mēs apzināti neaizveram plakstiņus un turpinām skatīties.

Lasi vēl: Nenojautu, ka nepareizi novācu bietes – zaudēju 50% no ražas (nesteidzies, nevilcinies)

Jo ilgāk skatāmies uz punktu, jo grūtāk ir turēt acis vaļā, un tas ir labi. Mums ir jāuzkrāj pietiekams miegains stāvoklis, lai aizvērtu miegu un nekavējoties aizmigtu. Tiklīdz jūtat, ka vairs nevarat turēt acis vaļā, aizveriet tās. Ar labunakti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment