Neparastas sviestmaizes ar šprotēm, kurām pat maizi nevajag. Maizi aizstāju ar citu produktu, un uzkoda kļuva interesanta. Sviestmaižu izskats un garša ir vienkārši lieliska. Tie ir pagatavoti vienkārši un viegli no parastajām sastāvdaļām. Tie ir lieliski piemēroti svētku galdam. Tie izrādās skaisti, maigi, ļoti aromātiski un garšīgi.
Porcijas 16 gab.
Pagatavošanas laiks 30 minūtes Gatavošanas laiks 15 minūtes.
Sastāvdaļas
3 gab. kartupeļi
16 šproti
50 g puscietā siera
1 tomāts
1 ķiploka daiviņa
2 ēd.k. l. majonēze
augu eļļa pēc garšas
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Nomizo lielos kartupeļus, sagriež diezgan biezās šķēlēs (16 gab.), labi noskalo un nosusina uz papīra dvieļiem.
2. Pannā uzkarsē diezgan lielu daudzumu eļļas un izklāj kartupeļu šķēles (pa partijām).
3. Cepiet no 2 pusēm uz vidējas uguns, līdz tas ir brūns un pilnībā gatavs. Tas aizņem apmēram 8 minūtes. Pārliek uz papīra dvieļiem, uzber virsū nedaudz sāls un atdzesē. Mēs gatavojam nākamo partiju.
4. Bļodā liek smalki sarīvētu sieru (30 g), majonēzi un smalki sarīvētu ķiploka daiviņu. Sajauc.
5. Pārliek apceptās kartupeļu šķēles uz šķīvja.
Lasi vēl: Šerbets: klasiska recepte ar riekstiem
Atdziestot, tie kļūst mīksti.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
- “Omniva”, “DPD” un “Venipak” brīdina visus iedzīvotājus: ”To ir jāizdara pēc iespējas ātrāk”













