Šerbets: klasiska recepte ar riekstiem

Šerbets ar riekstiem ir salds, krēmīgs deserts, kas ļoti garšo pēc populārām konfektēm, piemēram, gotiņām vai īrisa. To var pagatavot bez piedevām. Bet interesantāks ir šerbets ar rozīnēm, cukurotiem augļiem vai, kā šīs, riekstiem. Tas varētu būt zemesrieksti, lazdu rieksti, mandeles.

Ir ļoti svarīgi, lai, gatavojot šerbetu, karamele nepiedeg. Šajā gadījumā garša kļūs ļoti rūgta un deserts tiks sabojāts. Tāpēc nedaudz pievērsiet uzmanību sastāvdaļām.

Sastāvdaļas:

Porciju skaits- 10
Cukurs – 625 g
Piens – 375 g
Rieksti – 200 g zemesriekstu
Sviests – 125 g
Medus – 50 g
Sāls – 0 tējk.

Sagatavošana: 1. solis

Sagatavojiet visas sastāvdaļas šerbetam ar riekstiem pēc klasiskās receptes.

Attiecībā uz riekstiem es ņemu visparastākos zemesriekstus, bet ir iespējami arī citi. Gaumes lieta.

Piens ir labāks ar tauku saturu 3,5% vai vairāk, un tam jābūt svaigam, pretējā gadījumā tas var sarecēt. Ja pie rokas ir 2%, tad ņemu, piemēram, 250 piena un 50 gramus bieza krējuma. Pirms piena pievienošanas karamelei tas jāuzsilda katliņā vai mikroviļņu krāsnī.

Medus – liela ēdamkarote.

Sāls garšas kontrastam. Neignorējiet viņu.

Pannā ielej visu cukuru, sviestu un medu. Novietojiet uz karstuma nedaudz zem vidējā līmeņa.

Šerbeta pagatavošanai labāk ņemt platu, ar biezu sienu pannu. Šajā gadījumā cukura slānis būs mazs un apakšā nedeg.

Kamēr karamele kūst, nodarbojies ar riekstiem. Tie ir labi jāsasilda un jāizžāvē pannā, līdz sēnalas pārsprāgst. Uguns ir maza. Apcep, maisot, 10-15 minūtes.

Viegli maisot, pagatavojiet skaistu brūnu, bet ne ļoti tumšu karameli. Tas prasīs apmēram 20 minūtes. Nebaidieties, ja jums paliks pāri daži mazi, cukuroti kristāli. Pēc tam tie izkusīs.

Pievieno sāli.

Ielejiet karstu pienu plānā strūkliņā, maisot karameli. Viss sāks intensīvi putot, un parādīsies diezgan liels gaisa vāciņš. Tāpēc esiet uzmanīgi un uzmanīgi. Neaizmirstiet: vismaz no paša sākuma tieva lāsīte!

Atstājiet uz ļoti zemas uguns apmēram stundu. Man ir indukcijas plīts un atstāju karameļu maisījumu ieslēgtu 2 no 10.

Nomizojiet riekstus šerbetam.

Paņemu sauju riekstu un berzēju tos starp plaukstām. Miziņa nokrīt, un rieksti paliek rokā. Vai jums ir vēl viena iecienītākā metode? Izmantojiet to un arī pastāstiet mums par to komentāros 🙂

Nomizojiet riekstus šerbetam.

Paņemu sauju riekstu un berzēju tos starp plaukstām. Miziņa nokrīt, un rieksti paliek rokā. Vai jums ir vēl viena iecienītākā metode? Izmantojiet to un arī pastāstiet mums par to komentāros.

Pēc aptuveni 40 minūtēm jūs varat sākt pārbaudīt mūsu karameles gatavību mīkstā bumbiņā. Bļodā ielej nedaudz auksta ūdens (es iemetu ūdenī ledus kubiņu) un pievieno pāris pilienus karameles. Ja redzat, ka tas vienkārši ir izplūdis un izšķīdis ūdenī, vāriet tālāk. Nu, ja to var savākt mīkstā bumbiņā, karamele ir gatava.

Lasi vēl: Finanšu prognoze aprīlim, visām zvaigžņu zīmēm: Jaunavas uzvarēs loterijā, bet Vērsis sakrās parādus.

Man tas vienmēr aizņem stundu. Ja pēkšņi pagatavojat pusi porcijas, tad tas prasīs apmēram pusstundu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment