Šerbets: klasiska recepte ar riekstiem

Noņemiet karameli no uguns un pievienojiet lobītos riekstus. Visu samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai nedaudz atdziest. Ja jums ir virtuves termometrs, izmēriet temperatūru. Šerbetam vajadzētu atdzist līdz aptuveni 60-70 grādiem.

Sāciet enerģiski maisīt maisījumu. Varat izmantot lāpstiņu vai, tāpat kā es, ar mikseri ar āķa stiprinājumiem. Laika gaitā tas ir 3-5 minūtes.

Maisījums sabiezēs. Kad šķiet, ka tas saglabā savu formu, ir laiks ļaut tai sacietēt.

Var paņemt visparastāko silikona kūkas veidni, ieliet maisījumu un izlīdzināt. Veidni nedaudz uzsit uz galda, lai visa masa būtu labi sablīvēta un šerbets iznāktu bez tukšumiem.

Ļaujiet šerbetam ar riekstiem atdzist un pēc tam uz pāris stundām ielieciet ledusskapī.

No silikona veidnes bez problēmām iznāk šerbets ar riekstiem. Nekas nelīp un nesadalās.

Ja pēkšņi paņemat ne-silikona veidni, tad noteikti jāizklāj iekšā ar pārtikas plēvi.

Šerbets izrādās krēmveida karamele, mīksts, un skaisti plīst un lūst.

Pagatavoju šerbetu ar lazdu riekstiem, parasto 2% pienu un uz pusi samazinātu sviesta daudzumu. Arī šerbets sanāk diezgan labs, bet katrs, kurš mēģina, izvēlas pirmo variantu.

Šerbets ar riekstiem pēc klasiskās receptes ir gatavs.

Lasi vēl: Pie manis banāni ilgi nestāv: no tiem gatavoju gardus virtuļus

Ir versijas, kā pagatavot šerbetu ar iebiezinātu pienu un krējumu. Manuprāt, pilna tauku satura piens nozīmē nedaudz mazāk tauku, un saldums ir vismaz nedaudz izlīdzināts. Ir arī vēl viena iespēja to pagatavot ar skābo krējumu. Es personīgi neesmu mēģinājusi, bet varbūt kāds no jums jau ir pagatavojis? Būtu ļoti interesanti dzirdēt jūsu viedokli par garšu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment