Turki vienā reizē pērk 5 pudeles etiķa: es nolēmu pajautāt, kāpēc un uzzināju 5 lietderīgās lietošanas metodes, tagad es daru to pašu

Etiķis ir efektīvs tīrīšanas līdzeklis, balinātājs, dezinfekcijas līdzeklis un pat herbicīds. Un vēl – uzticīgs palīgs katrai mājsaimniecei!

Mēs viesojamies Turcijā jau 5.gadu, un ar katru gadu uzzinu arvien jaunas un interesantas lietas par šo valsti. Piemēram, mēs ar vīru nesen pamanījām, kā turki pērk veselas etiķa kastes mājām, bet man uz pusgadu vajag tikai vienu pudeli.

Nolēmām pajautāt, kāpēc. Viņi mums paskaidroja, ka etiķis ir neaizvietojama lieta mājsaimniecībā, kas ietaupa ne tikai laiku un pūles, bet arī naudu. Tā kā etiķis bieži var darboties kā dārga tīrīšanas līdzekļa analogs.

1. Smaku cīnītājs

Galda etiķis labi noņem nepatīkamās smakas.

Daudzi ārvalstīs dusmīgi un pārsteigti par Dona tikšanu uz Eirovīzijas lielo finālu; “Latvijas tikšana ir neticamākais rezultāts”

Katru reizi pēc ledusskapja iekšpuses mazgāšanas es to noslauku ar lupatiņu ar etiķūdeni:

Es atšķaidīju 1 ēdamkaroti etiķa 70% 1 litrā ūdens.

Visas smakas, pat pārtikas smakas, pazūd. To es arī daru, mazgājot plastmasas traukus.

Lasi vēl: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 13. līdz 19. maijam: laime mīsies ar problēmām!

2. Notīra traipus no kafijas un tējas

Kad nāku ciemos pie vecmāmiņas, vienmēr šausminos par viņas krūzēm un glāzēm. Vecmāmiņai ir vairāk nekā 80 gadu, un viņai gandrīz vienmēr ir krūzes tīras… ar pieskārienu..! Tā kā es nevaru to izskaidrot savai vecmāmiņai, viņa to vienkārši nepamana, un viņai vairs nav spēka, es tos mazgāju!

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no smakas āra tualetē: sena, pārbaudīta un lēta metode

Visas krūzes nomazgāju ar sāli, kurā iepilinu nedaudz galda etiķa. Es tieši ar šo sāli berzēju krūzes iekšpusi. Un burtiski 2-3 kustības, un krūzes ir tīras! Kafijas un tējas atlikumi tiek nomazgāti, nepaliek pat pēdas.

3. Galda etiķis un gaļa

Man ļoti patīk marinēt gaļu etiķī. Etiķis iznīcina baktērijas, padara gaļu mīkstāku un garšīgāku.

Es gatavoju visvienkāršāko marinādi: 1 ēdamkarote 9% etiķa, liels sīpols, sāls un garšvielas pēc garšas (melnie pipari un dažreiz maltais koriandrs).

Lasi vēl: “Marķieri”, kas nodod nogurušu, nekoptu sievieti: Kā no tiem atbrīvoties mājas apstākļos, veicot sejas limfodrenāžu

Tā marinēju ne tikai šašlikam, bet arī gaļas cepšanai cepeškrāsnī. Tas izrādās pārsteidzošs!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment