13. aprīļa senču sens ticējums: kas jums jādara, lai 3 gadus jūs vairs nevajātu problēmas

Saskaņā ar tautas kalendāru 13. aprīlis ir īpaša diena. Pastāvēja ticējums, ka labais gars mierīgi dzīvo visu gadu, bet šajā dienā tas sāk cilvēkiem kaitēt.

Šajā dienā saimnieces gatavoja īpašus cepumus apļa formā, kas simbolizēja ceļu uz augstāko pasauli un saikni starp dzīvajiem un aizgājējiem. Katram ģimenes loceklim bija jāēd šādi cepumi, lai uzlabotu veselību un piesaistītu veiksmi.

Tradicionāli bija ierasts iepriecināt mājas gariņu, kas bija mājas sargs. Cilvēki atstāja cepumus un saldumus kādā nošķirtā mājokļa stūrī, izrādot pateicību un cieņu.

Ko nevajadzētu darīt 2024. gada 13. aprīlī

 

Nevajadzētu atstāt māju bez steidzamas vajadzības, īpaši, lai dotos uz nepazīstamām vietām. Senos laikos šajā dienā pat lopus ieslēdza stallī.

Nedrīkst ballēties, lamāties, skaļi dziedāt skaļas dziesmas vai grabināt traukus.

Aizliegts izplatīt tenkas, tukši runāt, izsmiet cilvēkus.

Lasi vēl: Atgādinām, ka Saeima pieņēma lēmumu, kas varētu radīt bargus sodus daudziem šoferiem!

Jaunlaulātajiem ir aizliegts apciemot vecākus un radiniekus – liels strīds savādāk būs gaidāms.

Jums vajadzētu atteikties no melnu apģērbu valkāšanas – jūs varat piesaistīt ļaunos spēkus un problēmas. Ja nav iespējams atteikties no tumšām lietām, tās vajadzētu atšķaidīt ar košiem un krāsainiem aksesuāriem, piemēram, uzvilkt sarkanu šalli.

Bet kas attiecas uz naudas lietām – šajā dienā ir ļoti svarīgi sekot līdzi konkrētajiem padomiem, kuri palīdzēs jums finansiāli.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment