Atgādinām, ka Saeima pieņēma lēmumu, kas varētu radīt bargus sodus daudziem šoferiem!

Saeima pieņēma lēmumu, kas var novest pie stingrākiem sodiem daudziem šoferiem, un šie sodi varētu stāties spēkā drīz. Kas sagaidāms?

 

Kādi ir likumi autovadītājiem Latvijā?

 

Lai nodrošinātu drošību un kārtību ceļos, Latvijā autovadītājiem jāievēro vairāki satiksmes noteikumi un likumi. Šeit ir daži no galvenajiem noteikumiem:

 

Autovadītāja tiesību iegūšana: Lai vadītu transportlīdzekli Latvijā, nepieciešams iegūt autovadītāja tiesības, veicot eksāmenu un saņemot atbilstošu autovadītāja apliecību.

Ceļu satiksmes noteikumi: Autovadītājiem ir pienākums ievērot Ceļu satiksmes noteikumus, kas nosaka, kā jāuzvedas uz ceļa, un jāņem vērā arī ceļu zīmes un marķējums, kas regulē satiksmi.

Al**hola ietekmēšanas aizliegums: Transportlīdzekļa vadīšana al**hola vai citu vielu ietekmē, kas varētu samazināt reakciju spējas, ir stingri aizliegta autovadītājiem.

Drošības jostas lietošana: Ja transportlīdzeklis ir aprīkots ar drošības jostām, tad gan autovadītājiem, gan pasažieriem ir jālieto tās.

Ātruma ierobežojumi: Noteikti ir ierobežojumi attiecībā uz braukšanas ātrumu dažādos ceļu posmos. Autovadītājiem ir jāievēro šie ierobežojumi, lai nodrošinātu drošu braukšanu.

 

Mobilā telefona lietošanas ierobežojums: Autovadītājiem ir aizliegts lietot mobilos telefonus, izņemot brīvroku ierīces, kad viņi vada transportlīdzekli.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa uzturēšana: Transportlīdzekļiem ir jāatbilst tehniskajiem standartiem, un tiem regulāri ir jāveic tehniskā apskate. Turklāt transportlīdzekļa nodoklis ir jāsamaksā saskaņā ar noteikumiem un normatīvajiem aktiem.

Lasi vēl: Venstpilī piegāju pie savas mašīnas un sāku uzreiz raudāt; tur tika atstāta zīmīte

Saeima  atbalstīja lēmumu, kas var rezultēties ar bargiem sodiem daudziem autovadītājiem! Šodien Saeimas Juridiskā komisija otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment