Atgādinām, ka Saeima pieņēma lēmumu, kas varētu radīt bargus sodus daudziem šoferiem!

Saeimas Juridiskā komisija oficiāli atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā otrajā lasījumā. Šie grozījumi paredz noteikt stingrākus sodus par smagiem ātruma pārkāpumiem.

Ierosinātie grozījumi paredz, ka tiem, kuri pārsniedz atļauto ātrumu no 61 līdz 70 kilometriem stundā (km/h) ar mopēdiem, motocikliem, vieglajiem transportlīdzekļiem un kravas automašīnām, kas sver mazāk par 7,5 tonnām, būs jāmaksā naudas sods no 720 līdz 960 eiro, salīdzinot ar esošo diapazonu no 360 līdz 480 eiro.

 

Turklāt, ja ātrums tiek pārsniegts blīvi apdzīvotā reģionā noteiktajā robežās, tiks piemērots naudas sods no 1040 līdz 1400 eiro (šobrīd līdz šim bija no 540 līdz 680 eiro), un tiks atņemtas braukšanas tiesības uz laiku no deviņiem līdz 12 mēnešiem, atšķirībā no pašreizējā 12 mēnešu transportlīdzekļa vadīšanas aizlieguma.

Ja kravas vai kravas automašīna ar kopējo svaru, kas pārsniedz 7,5 tonnas, pārsniedz pieļaujamo ātrumu 61 līdz 70 km/h, vadītāja braukšanas tiesības var apturēt uz 12 līdz 18 mēnešiem, atšķirībā no pašreizējā noteikuma par 12 mēnešiem.

Lasi vēl: Lietuvas draugs dalās savā receptē, kā pareizi gatavot kartupeļu cepelīnus ar malto gaļu. Visi ēda kā traki

Šāda ātruma pārkāpuma gadījumā autovadītājiem var atņemt braukšanas privilēģijas uz laiku no 12 līdz 24 mēnešiem, atšķirībā no pašreizējā noteikuma par 24 mēnešiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Gadījumos, kad atļautais ātrums tiek pārsniegts 70 km/h, ierosināts sods no 1400 līdz 2000 eiro, kā arī braukšanas privilēģiju apturēšana uz laiku no 12 līdz 36 mēnešiem. Šīs regulas attiecas uz visiem transportlīdzekļiem neatkarīgi no to kopējā svara.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment