Atgrieziet metālam izcilu spīdumu: 3 paštaisīti paņēmieni vara virsmu tīrīšanai

Varš, ko izmanto iespaidīgās apdares dēļ uz dažādiem izstrādājumiem, sākot ar juvelierizstrādājumiem un beidzot ar traukiem un vannas istabas piederumiem, laika gaitā pārklājas ar patinu.

Tomēr papildus speciāliem līdzekļiem daži produkti var atjaunot virsmas spīdumu. Par to, kādas ir mājas metodes vara priekšmetu tīrīšanai, lasiet tālāk.

Berzējiet ar citronu un sāli

Vara tīrīšana ar citronu un sāli ir dabiska un efektīva metode, kas ideāli piemērota vara traukiem, taču tā var nebūt piemērota vērtīgām senlietām vai priekšmetiem ar dekoratīviem elementiem, kurus var sabojāt.

Vara priekšmetu tīrīšana jāsāk ar to mazgāšanu siltā ziepjūdenī ar mīkstu sūkli. Tādējādi no virsmas tiks noņemti putekļi un taukaina kārtiņa.

Pārgrieziet svaigu citronu uz pusēm un izspiediet sulu bļodā, atdalot kauliņus. Apkaisiet citrona pusi ar lielu daudzumu galda sāls, lai uz mīkstuma virsmas veidotos pasta.

Maigi berzējiet sālīto citronu pa vara priekšmeta aptumšotajām vietām, vajadzības gadījumā atkārtojot procedūru ar atlikušo citronu.

Pēc netīro vietu apstrādes vara priekšmetu noskalojiet ar ūdeni, lai noņemtu citrona sulas un sāls paliekas. Noteikti nosusiniet virsmu ar mikrošķiedras drānu, lai ūdens nesabojātu virsmu.

Pagatavojiet etiķa un sāls šķīdumu

Vēl viens dabisks līdzeklis vara tīrīšanai ir etiķis. Jāņem vērā, ka etiķis ir skābs šķīdums un ilgstoša iedarbība vai pārmērīga lietošana var potenciāli kodināt dažu veidu vara pārklājumus vai izraisīt darvošanos.

Lai pagatavotu etiķa tīrīšanas līdzekli, ieteicams sajaukt balto etiķi un ūdeni vienādās daļās, pievienojot 1 ēdamkaroti sāls.

Iemērciet etiķa šķīdumā mikrošķiedras drānu, izspiediet šķidrumu tā, lai drāna būtu mitra, bet līdzeklis no tās netecētu. Uzmanīgi, apļiem, berzējiet ar drānu aptumšotās vara izstrādājuma vietas.

Lai noņemtu noturīgus netīrumus, ieteicams pirms noslaucīšanas atstāt šķīdumu uz vara virsmas uz dažām minūtēm.

Kad visas aptumšotās vietas ir apstrādātas, noskalojiet vara izstrādājumu ar ūdeni un noslaukiet ar mikrošķiedras drānu.

Lasi vēl: Šogad kartupeļi ir jārok šajos datumos: Mēness kalendārs augustam un septembrim

Tīriet ar miltu pastu

Līdzekli stipri nosmērētiem vara priekšmetiem var pagatavot no miltiem un dažām citām “sastāvdaļām”.

Lai to izdarītu, bļodā samaisiet vienādas sāls un miltu daļas. Lēnām pievienojiet maisījumam etiķi vai citrona sulu un maisiet, līdz izveidojas bieza, viendabīga pasta.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Uzklājiet maisījumu uz vara priekšmeta aptumšotajām vietām un atstājiet to uz aptuveni 30 minūtēm līdz stundai. Ar birsti ar mīkstiem sariņiem nedaudz berzējiet virsmu ar apļveida kustībām.

Kad visas aptumšotās vietas ir apstrādātas, noskalojiet varu ar ūdeni, lai noņemtu tīrīšanas pastas atliekas, un noslaukiet sausu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment