Influenceris un dārznieks, modes mākslinieks Dāvids saviem “sekotājiem” atklājis kādu ļoti noderīgu padomu – maijs ir īstais laiks, lai norautu ķiploku ziedus.
Izrādās, ka pēdējās dienās bijis nozudis, jo mājās ienācis tikai vēlu vakarā, ap pusdesmitiem, jo visu pārējo laiku strādājis savās siltumnīcās – darba ļoti daudz. Visu laiku viss jāsatin un jāpiesien – gan tomāti, gan gurķi. Tāpēc tikai tagad viņš ticis līdz ķiploku dobēm un pie reizes – padalījies kādā ļoti labā “trikā”, kā zināt, ka ir īstais laiks norakt ķiplokus. Viņš stāsta:
Šodien es grasos to darīt – ķiploku ziedi. Es taisos tos taisos raut nost. Plēsīšu nost ķiploku ziedus, bet domāju, ka Latvijā daudzi tā dara – vienu ziedu es tomēr atstāju. Kāpēc es to atstāju? Jo ir tā, ka tas gredzentiņš kā tāda cūku astīte izritināsies un tad kad viņš paliks stāvot gaisā, tad varēs zināt, ka tas ir īstais brīdis, kad tos ķiplokus ir jārok laukā.
Lasi vēl: Dārzniece Agnese nosauc 6 krāšņus augus, kas labi aug un izcili pacieš Latvijas klimatu (+ VIDEO)
Jo tad, kad ķiploks sāks ziedēt, tad jau būs par vēlu. Ķiploks tad zemē jau ir sācis sadalīties. Tāpēc tas ir vislabākais rādītājs – tad, kad ķiploka zieds ir stāvus gaisā, tad tas ir jārok nost.
Valsts prezidents Rinkēvičs atklāj kāda viņam ir saistība ar populāro dziedātāju Žoržu Siksnu
Daudzi, droši vien, man vaicās – ko ar tiem noplēstajiem ķiploku ziediem darīšu? Zinu, ka citi taisa pesto, bet man tādi negaršo. Mēs šos te noplēstos ziedus esam marinējuši, bet neviens viņus nevarēja sakost un tad nu es viņus izmantoju marinādēs – pie gaļas, pie šašlika utt.
Tos ziedus sagriež tādus mazos gabaliņos, liek maisiņā un saldētavā iekšā. Un tā tie ziedi neaiziet zudumā – var likt klāt gaļai, marinādēm, pēc vajadzības.