Katrai nacionālajai virtuvei ir savs veids un tradīcijas, kā gatavot kabačus. Itāļiem ir savs, ļoti interesants veids kabaču pagatavošanā.
Pagatavošanas process ir gana vienkāršs, taču tas, kas izdodas – ir fantastisks ēdiens. Gandrīz esam droši, ka tādu ēdienu līdz šim neesat baudījuši, bet, kad to pagatavosiet un nogaršosiet, tas pavisam noteikti kļūs par jūsu ģimenes iecienītāko uzkodu.
Varat arī pārsteigt viesus un pagatavot to kādam viesību galdam – visi prasīs recepti!
Sastāvdaļas:
Kabacis – 1 gab.
Sīpoli – 1 gab.
Milti – 120–150 grami
Sāls, pipari, ķiploki
Cietais siers – pēc garšas
Baziliks – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Kabacīti jāsagriež plānās šķēlēs vai var to arī sarīvēt uz rupjās rīves. Sīpolu smalki sasmalcinām vai sagriež plānās šķēlītēs, sajaucam ar kabacīti.
Lasi vēl: “Viņa ir tāda pati, ļoti līdzīga man!”: dīva Olga Rajecka nosauc, viņasprāt, talantīgāko jauno latviešu dziedātāju (+ VIDEO)
2. Pēc tam sagrieztos dārzeņus pārkaisām ar sāli, samaisām un atstājam nostāvēties uz 15 līdz 20 minūtēm. Pēc tam no dārzeņiem labi jāizspiež liekā sula (to var darīt, piemēram, caur sietiņu).
3. Taču! Uzreiz uzmanību! Lieko šķidrumu neizlejiet! Un pievienojiet liekajai sulai no dārzeņiem – miltus. Izveidosies apmēram tāda konsistence kā pankūku mīklai.
4. Pēc tam šai konsistencei pievienojiet sasmalcinātos dārzeņus, smalki rīvētu cieto sieru, un savas iecienītās garšvielas (varat šeit arī pievienot smalki sakapātu baziliku). Visu sajauciet un izklājiet plānā slānītī uz cepamā papīra.
5. Tad to visu vēlreiz pārkaisiet ar rīvētu, cieto sieru un cepiet 180 grādos cepeškrāsnī aptuveni 30 līdz 40 minūtes.
Video recepte: