Tagad es varu pagatavot slinkos kāpostu tīteņus vēl vienkāršāk – pastāstīšu recepti

Esmu pārstājusi gatavot slinkos kāpostu tīteņus kā visi pārējie. Tagad es tos gatavoju vēl vienkāršāk, un rezultāti ir daudz garšīgāki! Tie nav tikai kāpostu tīteņi, bet nav sliktāki.

Ko es daru citādāk nekā jūs? Noslēpums nav sastāvdaļās, bet gan tehnikā! Un šis šķietami mazais triks krasi maina rezultātu: kāpostu tīteņi kļūst sulīgi, bagātīgi, un to garša ir ļoti apetelīga un tos ir viegli mājās gatavot.

Sastāvdaļas:

  • Kāposti – 500 g
  • Burkāni – 1
  • Sīpoli – 1
  • Malta gaļa – 600 g
  • Rīsi – 150 g
  • Olas – 1
  • Sāls – 1/2 tējkarotes
  • Melnie pipari – pēc garšas

Mērcei:

  • Tomātu pasta – 2-3 ēdamkarotes
  • Skābais krējums – 150 g
  • Ūdens – 250 ml – 2-3 ēdamkarotes
  • Skābais krējums – 150 g
  • Ūdens – 250 ml

Pagatavošana:

Tātad, sāksim! Galvenais noslēpums ir tas, ka mēs nejauksim izejvielas; visu sagatavosim vispirms. Vispirms novāriet 150 g rīsu, līdz tie ir pusgatavi. Vispirms tos rūpīgi noskalojiet, pievienojiet 400 ml ūdens un vāriet 5 minūtes, pēc tam nokāsiet. Rīsu ūdeni var izmantot kotlešu pagatavošanai.

Kamēr rīsi vārās, sagatavojiet dārzeņus. Sarīvējiet burkānus. Smalki sakapājiet vienu sīpolu. Plāni sarīvējiet 600 g kāpostu. Sagatavojiet dārzeņu pamatni (tas ir galvenais noslēpums!) Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu un apcepiet sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet burkānus un cepiet vēl 2-3 minūtes.

Pensionārs pie robežas izglāba kādu vilku mazuli, pēc pāris nedēļām šis “mazulis” pensionāram palīdzēja atrast mazdēlu

VIDEO:

Tagad pievienojiet visus sarīvētos kāpostus. Cepiet, līdz kāpostu apjoms ir samazinājies un tie ir mīksti. Ja kāposti šķiet sausi, varat pievienot nedaudz ūdens. Gatavošanas laika beigās dārzeņus pagaršojiet ar sāli un pipariem pēc garšas. Tas ļauj to garšai attīstīties pat šajā posmā.

Kāpostu iepriekšēja sautēšana ar burkāniem un sīpoliem ir mans noslēpums! Dārzeņiem ir laiks karamelizēties, kļūstot saldiem un aromātiskiem, padarot gatavos kāpostu tīteņus neticami sulīgus un bagātīgus, atšķirībā no receptēm ar svaigiem vai vārītiem kāpostiem. Tagad, kad gan rīsi, gan dārzeņi ir gatavi, ķersimies pie pildījuma. Rīsiem pievienojiet 600 g maltās gaļas. Pievienojiet kāpostus. Pievienojiet 1/2 tējkarotes sāls un melnos piparus pēc garšas. Rūpīgi samaisiet.

Tagad iesitiet vienu olu un vēlreiz labi samaisiet, līdz masa ir gluda. Ola darbojas kā ideāla saistviela. Tā droši satur kopā malto gaļu, rīsus un dārzeņus, nodrošinot, ka mūsu kotletes cepšanas laikā turas kopā un saglabā savu perfekto formu. No maisījuma izveidojiet glītas kotletes un lieciet tās uz cepšanas paplātes. Mērcei atsevišķā bļodā sajauciet 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas un 150 gramus skābā krējuma.

Lasi vēl: Esmu bijusi precējusies ar latvieti un somu – tagad es droši zinu, kurš ir labāks un atklāšu jums to

Pakāpeniski pievienojiet 250 ml karsta ūdens (tam jābūt karstam, lai skābais krējums vārīšanas laikā neatgrieztos mērcē), nepārtraukti maisot, līdz masa ir gluda. Noteikti pievienojiet sāli un šķipsniņu cukura, pirmkārt, lai līdzsvarotu garšas, un, otrkārt, lai novērstu grēmas, ja jums ir tomātu pastas nepanesamība. Tas novērsīs grēmas. Es parasti tomātu pastas vietā pievienoju 400 gramus svaigu tomātu, bet tad pievienoju mazāk ūdens.

Pārlejiet kāpostu tīteņus ar sagatavoto mērci un ievietojiet cepšanas pannu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180°C, uz 40–50 minūtēm, atkarībā no jūsu cepeškrāsns jaudas.