Karaliskā biezpiena kūka – klasiska recepte, kas aizstās jebkuru torti

Biezpiens ir viena no populārākajām sastāvdaļām, kuru izmanto dažādos desertos.  Piedāvājām pagatavot karalisko biezpiena kūku, kas burtiski kūst mutē.

Šī ir vienkārša recepte, bet ar greznu iznākumu – šādu kūku pilnīgi noteikti nebūs kauns pasniegt uz jebkura svētku galda. Karaliskā biezpiena kūka, cepta cepeškrāsnī, ir vairāk nekā tikai konditorejas izstrādājums; tā ir atmiņa par mājas komfortu, par vecmāmiņas rokām, gatavojot kaut ko neticami gardu.

Šis deserts, kurā apvienota drupana smilšu mīkla un smalks biezpiena pildījums, noteikti iekaros pat visizsmalcinātākā gardēža sirdi. Piedāvājam klasisku karaliskās siera kūkas recepti, ko var viegli pielāgot jūsu gaumes vēlmēm un sezonas pieejamībai.

Nepieciešamās sastāvdaļas mīklai

Milti – 200 g

Sviests – 100 g

Cukurs – 50 g

Cepamais pulveris – 0,5 tējkarote

Sāls – 1 šķipsniņa

VIDEO:

Sastāvdaļas pildījumam

Biezpiens 9% – 500 g

Cukurs- 150 g

Olas – 2 gabali

Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote

Skābais krējums – 50 g

Kā pagatavot karalisko biezpiena siera kūku

Bļodā sajauciet miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievienojiet aukstu, sagrieztu sviestu un saberzējiet drupačās.

Rūpīgi sasmalciniet biezpienu ar dakšiņu vai blenderi. Sajauc līdz gludai masai ar granulēto cukuru, olām, vaniļu un skābo krējumu.

Ielej pusi drupaču maisījuma ar sviestu ieziestā pannā. Viegli iespied to apakšā ar lāpstiņu. Virs drupaču kārtas izklāj biezpiena pildījumu. Apkaisa ar atlikušo drupaču maisījumu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija un cep 40–45 minūtes, līdz zeltaini brūna. Atdzesē biezpiena kūku pannā un pēc tam pārliek to servēšanas traukā.

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām sezonas ogām (vai saldētām, ja gatavojat ziemas laikā). Tās ne tikai piešķirs desertam košu izskatu, bet arī piešķirs svaigumu un skābumu, kas lieliski sader ar saldo biezpiena pildījumu.