Uguns Zirgs nepiedos šos 5 ēdienus uz Jaunā gada galda: nepagatavojiet tos, lai 2026. gads sāktos veiksmīgi

Fēnšui un Austrumu astroloģijas speciālisti stāsta, kā pareizi sagaidīt 2026. gada sākumu, lai tas noritētu veiksmīgi un veiksme pavadītu jūs visu nākamo gadu.

Viņi uzsver, ka gada enerģija īpaši spēcīgi izpaužas tieši pirmajās dienās, tāpēc izvēlētais svētku galds var kļūt par pamatu gan harmonijai, gan turpmākajai labklājībai.

Pēc ekspertu domām, Uguns Zirga gadā īpaša uzmanība jāpievērš svētku galdam. Daži ierasti ēdieni var radīt enerģētisku disbalansu un negatīvi ietekmēt veiksmi turpmākajos 12 mēnešos, tāpēc ir svarīgi zināt, ko labāk nepiedāvāt viesiem Jaungada vakarā.

Ziemassvētku un Jaungada laikā cilvēki tradicionāli gatavo daudz, taču šajā gadā labāk izvēlēties pārdomātāku un simboliski harmoniskāku ēdienkarti.

Galvenais tabu – jebkāda veida gaļa, kas simboliski saistīta ar zirgiem. Neatļauto ēdienu sarakstā ir steiki, želejgaļa un pat liellopa mēle. Uzskata, ka šādi produkti rada strīdus ar gada simbolu un izrāda necieņu pret tā enerģiju. Eksperti skaidro, ka Uguns Zirgs nes sevī brīvības, kustības un dabiskuma principus, tāpēc šādu ēdienu lietošana var traucēt harmonijai un plūsmai.

Tā kā Uguns Zirgs jau pats par sevi ir saistīts ar spēcīgu jaņ enerģiju, pārāk asi ēdieni – pipari, asās mērces, adžika un korejiešu uzkodas – tikai pastiprinās “uguni” līdz nelabvēlīgam līmenim. Tas var izraisīt emocionālas svārstības, spriedzi attiecībās un kļūdas lēmumos. Īpaši nevēlama ir sarkanā pipara un ķiploku kombinācija, jo tā rada pārlieku spēcīgu “karstuma” simboliku.

Nav ieteicami arī cepti un trekni ēdieni, piemēram, frī kartupeļi, čebureki, cepti pīrādziņi un viss, kas gatavots lielā eļļas daudzumā. Kraukšķīgā, sakaramelizētā garoziņa simbolizē pārmērīgi pastiprinātu uguns stihiju, kas var radīt nesaskaņas un nestabilitāti. Tiek uzskatīts, ka šāda veida ēdieni “pārkarsē” gan svētku atmosfēru, gan nākamā gada plānus.

VIDEO:

Lai gan sarkanā krāsa parasti saistīta ar uguni, Uguns Zirga gadā daži sarkanie produkti tiek uzskatīti par nelabvēlīgiem. Sarkanie ikri simbolizē iestrēgšanu, bet jūras velšu “slidenums” – nestabilitāti.

Lasi vēl: Ja jūs mostaties no pulksten 3 līdz 5 no rīta, tas nav nejauši: šis laiks jums dots likteņa mainīšanai

Tāpēc speciālisti iesaka izvēlēties baltās zivis un jūras ķemmītes, kas saistītas ar metāla stihiju, kas palīdz līdzsvarot uguni. Turklāt šie produkti tiek uzskatīti par viegliem, tīriem un piemērotiem jauna cikla uzsākšanai.

Tāpat ieteicams atteikties no “ugunīgajiem” ēdieniem un dzērieniem, piemēram, desertiem ar rumu, gaļas vīna marinādēs, flambe un līdzīgiem ēdieniem. Alk***la un uguns kombinācija pastiprina impulsivitāti un samazina spēju pieņemt pārdomātus lēmumus. Tas attiecas arī uz pārāk stipriem, kuru simboliskā ietekme šajā gadā tiek vērtēta īpaši kritiski.

Lai nākamais gads būtu veiksmīgs, vēlams izvēlēties vieglus un harmoniskus ēdienus: zaļos dārzeņus, mājputnu gaļu, baltus desertus, kā arī tvaicētus vai cepeškrāsnī gatavotus ēdienus bez garoziņas.

Lasi vēl: Vienreiz izdarīji – un vari aizmirst par mitru malku: “vectēva” kurtuves iededzināšanas metode, kas strādā nevainojami

Šāds galds palīdzēs piesaistīt mājās vieglumu, skaidrību un gada simbola labvēlību. Turklāt tas radīs mierīgu un siltu atmosfēru, ļaujot Jauno gadu sagaidīt ar labu pašsajūtu un pozitīvu enerģiju.