Cilvēki gluži vienkārši nespēj dzīvot bez ievārījuma. Reizēm ievārījuma burciņas gadiem stāv ledusskapja tālākajā plauktā, kur lēnām sacukurojas vai pārklājas ar pelējuma kārtu. Taču katru rudeni no jauna sākas ēra “Laiks vārīt ievārījumus!”
Cukurs tiek pirkts lielos kvantumos, visi plīts riņķi aizņemti ar ogu vārīšanu… Masveidā tiek sterilizētas burciņas. Īsāk sakot – uz pāris dienām virtuve pārvēršas par visīstāko elli, kurā vismaz ļoti labi smaržo.
Būs nepieciešams:
1 litrs ogu vai augļu ievārījuma
3 litri vārīta, taču jau atdzisuša ūdens
110 grami rozīņu
Pirmais solis: sagatavojam taru
Pirms mēs gatavosim vīnu, sagatavosim taru. Ņemiet burku, kuru kārtīgi apstrādājiet ar sodu un jaunu, tīru virtuves švammi. Pēc tam pāris reizes noskalojiet siltā ūdenī. Tad trauku nepieciešams iztīrīt ar verdoša ūdens palīdzību. Šīs procedūras laikā esiet ļoti uzmanīgi un negūstiet traumas ar verdošo ūdeni. Svarīgi, lai vīna uzglabāšanas trauks ir no stikla, keramikas vai emaljēts, taču nekādā gadījumā ne metāla, lai nerastos oksidēšanās reakcija alkoholiskā dzēriena fermentācijas procesā.
Lasi vēl: Pacel glāzi par veselību jeb kāds vīns ir vispiemērotākais tev, atkarībā no tava veselības stāvokļa?
Pāršķir lapu, ja vēlies lasīt nākamos soļus!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc pieredzējušas saimnieces pērk sodu vairumā un piepilda ar to saldētavu -es tagad daru tāpatby Sandra Ločmele
- Postošs negaiss un krusa: sinoptiķi steidzami nākuši klajā ar brīdinājumu par laika apstākļiem ceturtdien daļā Latvijas teritorijasby Laura Blūma
- “Ja sākšu domāt kā tāds vecs onkulis…”: leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna atklāj, ko patiesībā domā par mūsdienu jaunatni (+ VIDEO)by Laura Blūma