Pagrabā stāv ievārījums, kuru tāpat neviens neēdīs? Pārvērt to mājas vīnā! Lūk, kā to izdarīt!

Otrais solis: gatavojam mājas vīnu no ievārījuma – pirmais etaps

Lejiet katliņā ūdeni un lieciet to vārīties. Pa šo laiku ņemiet burciņu ar mājas ievārījumu un ar karotes palīdzību lieciet to sagatavotajā tarā, kuru iepriekš rūpīgi attīrījāt, turpat beriet arī iepriekš nomazgātas rozīnes. Kad ūdens būs uzvārījies, ļaujiet tam atdzist līdz istabas temperatūrai. Vīna pagatavošanai būs nepieciešams silts, vārīts ūdens. UZMANĪBU: nekādā gadījumā nedrīkst izmantot verdošu ūdeni! Siltu un iepriekš uzvārītu ūdeni lejiet traukā pie ievārījuma un rozīnēm.

Ar koka karotes palīdzību visu rūpīgi pārmaisiet un aiztaisiet trauku ciet ar kaprona vāciņu. Trauku nepieciešams nolikt siltā vietā. Vasarā varat to atstāt virtuvē, kur vienmēr ir silts, bet ziemā pie radiatora. Mums ir nepieciešams, lai mājas vīnam sāktos fermentācijas process. Pats galvenais, lai šis dzēriens atrodas vietā, kura nav pieejama bērniem.

Trešais solis: nokāšam maisījumu

Pēc 10 dienām ņemam mūsu brūvējumu un ņemam tam nost vāku. Tā kā fermentācijas procesā visi biezumi paceļas augšā, rūpīgi noņemiet šos biezumus nost ar karoti. Ņemiet tīru trauku, kuram pa virsu lieciet marli un lejiet savu brūvējumu caur to, lai tiktu vaļā no biezumiem. Pēc tam marli kārtīgi izspiediet un ar visiem biezumiem izmetiet ārā.

Ceturtais solis: gatavojam mājas vīnu no ievārījuma – otrais etaps

Traukā atlikušo dzērienu arī izkāsiet caur marli, pārlejiet to atpakaļ sākotnējā traukā, kurš kārtīgi noskalots siltā un tekošā ūdenī. Šo šķidrumu sauc par misu. Uz trauka vāka hermētiski uzvelciet gumijas cimdu. Lieciet trauku ar dzērienu tumšā vietā. Fermentācijas process ilgst 40 dienas. Lai saprastu, kad tas varētu būt gatavs, kad laiks tuvosies beigām, pavērojiet gumijas cimdu: kad cimds, kas bijis piepūties, atkal izpūtīsies – process ir beidzies. Vīnam vajadzētu kļūt caurspīdīgam.

Piektais solis: gatavojam mājas vīnu no ievārījuma – trešais etaps

Pirms jūs sāksiet baudīt šo aromātisko dzērienu, sagatavojiet taru, kurā jūs to uzglabāsiet. Vīna uzglabāšanai vislabāk derēs stikla pudele ar 500 vai 700 ml tilpumu. Pirms tam kārtīgi ar pudeļu birsti attīriet pudeli zem silta un tekoša ūdens. Pagrieziet pudeli otrādi un ļaujiet liekajam ūdenim iztecēt laukā.

Lasi vēl: Pacel glāzi par veselību jeb kāds vīns ir vispiemērotākais tev, atkarībā no tava veselības stāvokļa?

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment