7 lietas, kuras bērni izteikti manto no tēviem

Ģenētika ir viena no pašām mīklainākajām un interesantākajām zinātnēm! Protams, bērns manto abu vecāku gēnus, bet, ja tēvam ir dominējošās iezīmes, tad, visticamāk, tās pārmantos arī bērni.

Izrādās, ka ģenētika ietekmē ne tikai acu krāsu un ķermeņa uzbūvi, tā nosaka arī to, cik liela ir mūsu mīlestība uz risku un pat ietekmē miega pozu!

Lasi arī: Valsts prezidents nāk klajā ar nopietnu brīdinājumu visai sabiedrībai

Ģenētiskās īpašības, kuras bērni manto no tēviem:

Sirds slimības

Saskaņā ar Leičesteras universitātes zinātnieku veiktajiem pētījumiem vīriešiem, kuriem ir noteikta tipa hromosomas, ir gandrīz par 50% lielāka iespēja saslimt ar slimībām, kas ietekmē koronāro artēriju. Noteiktos apstākļos šī īpašība tiek nodota dēliem.

 

Psihiski traucējumi

Starp psihiskiem traucējumiem, kurus vīrieši nodod bērniem, jāmin šizofrēnija un UDHS (Uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms). Vīriešiem novecojot, risks iemantot šādus traucējumus palielinās, jo vīrieša DNS gadu gaitā mainās. Kas attiecas uz sievietēm, viņas piedzimst ar noteiktu olšūnu skaitu, un viņu DNS nemainās visu mūžu.

 

Liekti zobi

Vīriešu gēni, kas atbild par zobiem un žokļa formu, ir stiprāki nekā sieviešu gēni. No tēva bērns var pārmantot ne tikai greizus zobus, bet arī vāju emalju.

 

Problēmas ar neauglību

Zinātnieki apgalvo, ka slikta spermas kvalitāte var būt ģenētiska problēma. Ja bērns ir dzimis IVF rezultātā, tad, visticamāk, tas arī cietīs no neauglības.

 

Bērna dzimums

Vīriešu gēni nosaka nedzimušā bērna dzimumu. Prognozi var izteikt, izpētot tēva ciltskoku. Ja sperma pārnēsā X hromosomu, tad, pieslēdzoties mātes X hromosomai, būs meitene. Bet, ja spermā ir Y hromosoma – gaidāms zēns.

 

Mazuļa acu krāsa

Tā kā vīriešu gēni dominē pār sieviešu gēniem, sejas vaibsti un acu krāsa, visticamāk, būt tāda pati kā tēvam.

 

Bērna augums

Bērna augums lielā mērā ir atkarīga no tēva gēniem. Gariem tēviem piedzimst gari bērni.

 

Nedaudz par intelektu:

1. Intelekts netiek nodots no tēva dēlam. Tas nozīmē, ka, ja tēvs ir ģēnijs, tad dēls simtprocentīgi nemantos šos gēnus.

2. Idiotisms nepārmantojas no tēva uz dēlu. Ja tēvs ir pilnīgs kretīns, tas nenozīmē, ka viņa dēls būs tas pats idiots.

3. Tēva intelekts var tikts nodots vienīgi meitai. Un arī tikai puse.

4. Vīrietis intelektu var mantot tikai no savas mātes, kuru viņa, savukārt, mantojusi no sava tēva.

5. Ģēniju meitas būs tieši uz pusi tik gudras kā viņu tēvi, bet dēli būs ģēniji. Ja meitas tēvs ir stulbs, tad viņa meita būs tieši uz pusi tik stulba kā viņas tēvs.

6. Tāpēc ģeniālas sievietes gandrīz neeksistē, tāpat kā nav simtprocentīgas sievietes – idiotes. Bet ģēniju un dumju vīriešu ir ļoti daudz.

Lasi arī: Igaunijas lielākais laikraksts publicējis neglaimojošu informāciju par Latviju

Secinājumi vīriešiem:

1. Lai paredzētu sava dēla prāta spējas, pavērojiet sievas tēvu (ja viņš ir akadēmiķis, tad arī jūsu dēls būs gudrs).

2. Tava meita saņems pusi no tava prāta. Bet arī pusi no tavas stulbības. Intelektuāli viņa būs tuvāk tev. Viņas dēls iegūs visas tavas prāta spējas.

3. Savas prāta spējas tu esi mantojis no mātes vai drīzāk no vectēva.

 

Secinājumi sievietēm:

1. Tavs dēls intelektuāli ir tava tēva kopija, un bārt viņu, sakot, “tu esi tik stulbs kā tavs tēvs”, nav īsti precīzi.

2. Tava meita audzināšanas ziņā būs tāda kā tu, bet prāta ziņā kā viņas tēvs. Bet viņas dēls būs tava vīra intelektuāla kopija.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment