Slepenā sastāvdaļa, kas padarīs auksto gaļu vienkārši satriecošu

Grūti satikt cilvēku, kurš nemīl aukstu gaļu. Šī aukstā gaļas uzkoda derēs jebkurā gada laikā, uz jebkura svētku galda. Aukstās gaļas vārīšana ir īsta māksla. Katra saimniece to dara pēc savas receptes.

Šodien padalīsimies ar interesantu recepti, pēc kuras aukstā gaļa sanāks pikanta un garda.

Aukstās gaļas vārīšana

Protams, aukstās gaļas gatavošana ir ilgs un darbietilpīgs process. Bet šī ēdiena garša ir pelnījusi visas pūles, kas tam veltītas. Galvenais šajā ēdienā ir tā spēja ātri sarecēt. Tāpēc saimnieces nereti izmanto cūkas stilbiņus, kas satur lielu daudzumu dabīgā želatīna, kā arī pievieno mākslīgo želatīnu.

Lai pagatavotu neparastu auksto gaļu, tev būs nepieciešama gaļa, kuru vari izvēlēties pēc savas gaumes. Vēlams pievienot cūkas kājas, tās veicina sacietēšanu. Var pievienot liellopa asti, ar to aukstā gaļa ir piesātinātāka.

Rūpīgi nomazgā gaļu un aplej ar aukstu ūdeni. Liec uz uguns līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc putu noņemšanas, samazini uguni, pievieno nomizotu sīpolu, lauru lapu, sāli un vāri, līdz gaļa uz mazas uguns ir pilnībā izvārījusies. Kad gaļa gatava, to ņem ārā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Izkās buljonu, līdz tas ir tīrs un dzidrs. Želatīnu izšķīdina un ļauj uzbriest. Kad gaļa atdzisusi, to notīra, atdala no kauliem un sagriež mazos gabaliņos.

Slepenā sastāvdaļa

Ir pienācis laiks pievienot mūsu slepeno sastāvdaļu. Ņemam sālītus vai marinētus gurķus un sagriežam plānās strēmelītēs. Ja vēlies, var pievienot vairāk olīvu. Tie želejai piešķirs ļoti pikantu garšu. To visu kārtīgi samaisa. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Sagatavoto gaļu pārlej ar izkāstu buljonu, kas iepriekš sajaukts ar uzbriedinātu želatīnu.

Atstāj želeju vēsā vietā sastingt. Auksto gaļu labāk pasniegt ar mārrutkiem vai sinepēm. Buljona caurspīdīgais izskats un pikantā gaļas garša ar marinētiem gurķiem noteikti neatstās jūs vienaldzīgus, un jūsu viesi vienkārši būs sajūsmā. Un, lai gan no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka šie produkti nav savienojami, tūkstošiem mājsaimnieču jau ir novērtējušas ēdiena neticamo garšu. Vienreiz ir vērts pamēģināt – un nekad negribēsies gatavot auksto gaļu pēc citas receptes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment