Ābolu pončiki: neticami garda deserta recepte ar mazu noslēpumu

Ābolu pončiki ir mīklā ceptas ābolu šķēles. Deserts ir ātri pagatavojams, bet ir neticami gards!

 

Ābolu pončiki ir mīksta, svaiga un baudāma delikatese, kas iemieso siltumu un gardumu. Šie mazie maigie  “gabaliņi” ir pagatavoti no mīkstas ābolu maisījuma, kas bagātināts ar kanēli un cukuru, un pēc tam izcepti zeltaini brūnā krāsā. Tos raksturo izteikti saldais ābolu garšaugu aromāts, kas plūst no svaigi ceptiem pončikiem.

Katrs ābolu pončiks ir kā maza mākslas darbība, kam ir viegla krāsa un mīksta tekstūra. Tos bieži pārklāj ar cukura pulveri, lai piešķirtu vieglu saldumu. Kad tos apēd, katrs kārpas ir pilns ar sulīgiem ābolu gabaliņiem, kas izpludina garšas katra kumosā.

Ābolu pončiki ir kā mazs sava veida gaumes ceļojums, kas atgādina siltas  dienas un mājas ēdiena sajūtu. Vai nu baudot tos ar svaigu kafiju vai klājot ar mīkstu smidzinājumu, šie pončiki vienmēr rada sajūtu mājīgā komforta un prieka.

Pončiku pagatavošanai labāk izmantot ne skābas šķirnes ābolus. Vislabāk ēdienu pasniegt siltu ar skābo krējumu un pārkaisīt pončikus ar pūdercukuru.

Lasi arī: Garšīga un vienkārša kāpostu uzkoda 10 minūtēs: gan kā neatkarīgs ēdiens, gan kā piedeva, gan kā salāti.

Sastāvdaļas:

125 g miltu

200 ml piens

1 ola

1 tējkarote cepamais pulveris

4 āboli

0,5 tējkarote kanēlis

Sāls

Augu eļļa – cepšanai

Pūdercukurs – dekorēšanai

Lai uzzinātu, kā pagatavot šos gardos pončikus, ejiet uz nākamo lapu (tur ir viens mazs triks, kuru būtiski ievērot)!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment