Ābolu pončiki ir mīklā ceptas ābolu šķēles. Deserts ir ātri pagatavojams, bet ir neticami gards!
Ābolu pončiki ir mīksta, svaiga un baudāma delikatese, kas iemieso siltumu un gardumu. Šie mazie maigie “gabaliņi” ir pagatavoti no mīkstas ābolu maisījuma, kas bagātināts ar kanēli un cukuru, un pēc tam izcepti zeltaini brūnā krāsā. Tos raksturo izteikti saldais ābolu garšaugu aromāts, kas plūst no svaigi ceptiem pončikiem.
Katrs ābolu pončiks ir kā maza mākslas darbība, kam ir viegla krāsa un mīksta tekstūra. Tos bieži pārklāj ar cukura pulveri, lai piešķirtu vieglu saldumu. Kad tos apēd, katrs kārpas ir pilns ar sulīgiem ābolu gabaliņiem, kas izpludina garšas katra kumosā.
Ābolu pončiki ir kā mazs sava veida gaumes ceļojums, kas atgādina siltas dienas un mājas ēdiena sajūtu. Vai nu baudot tos ar svaigu kafiju vai klājot ar mīkstu smidzinājumu, šie pončiki vienmēr rada sajūtu mājīgā komforta un prieka.
Pončiku pagatavošanai labāk izmantot ne skābas šķirnes ābolus. Vislabāk ēdienu pasniegt siltu ar skābo krējumu un pārkaisīt pončikus ar pūdercukuru.
Lasi arī: Garšīga un vienkārša kāpostu uzkoda 10 minūtēs: gan kā neatkarīgs ēdiens, gan kā piedeva, gan kā salāti.
Sastāvdaļas:
125 g miltu
200 ml piens
1 ola
1 tējkarote cepamais pulveris
4 āboli
0,5 tējkarote kanēlis
Sāls
Augu eļļa – cepšanai
Pūdercukurs – dekorēšanai
Lai uzzinātu, kā pagatavot šos gardos pončikus, ejiet uz nākamo lapu (tur ir viens mazs triks, kuru būtiski ievērot)!
Tevi noteikti interesēs
- Mana mīļā vīramāte Valērija piedāvāja man dzīvokli Bolderājā; pastāstīšu kur bija āķis un kāpēc es atteicos
- Lai pavasarī dārzā būtu ziedu jūra, pieredzējuši dārznieki sēklas jau dobēs stāda jau decembrī: soli pa solim, kas jādara
- Mazbērni pie opīša Māra uz Koknesi sāka braukt regulāri: viņi tikai nenojauta, ko viņš jau sen ir izdarījis ar savu mantojumu
- Vilcienā Zilupe-Rīga meitene apsēdās blakus puisim – atklājums, kas mainīja viņa viedokli par attieksmi
- Klusie puķupodu “ienaidnieki”: kādi jūsu ieradumi var ļoti kaitēt augiem ziemā
- Sinoptiķi prognozē: arktiskais sals janvārī – cik liela ir iespējamība, ka tas sasniegs Eiropu










