Absurds, bet fakts! Vai tiešām sekss ar robotiem nākotnē būs norma?

1a
Franču mākslinieka Sezāra Vonka “seksa robotu” vīzija! Šķebinoši…

Kā apgalvo zinātnieki, sekss starp cilvēkiem un robotiem drīz būs normāla parādība.

Ņemot vērā to, ka cilvēki šobrīd lielu daļu  sava laika pavada virtuālajā realitātē, tai skaitā interneta spēlēs un sociālajos mēdijos, intīmas attiecības ar androīdiem var pat uzlabot mūsu garīgo veselību, tā apgalvo akadēmiskā ārste, Helēna Driskola, kura ir seksa psiholoģe.

Tiek uzskatīts, ka nākotnē fiziskas attiecības kļūs ārkārtīgi primitīvas, ja cilvēki spēs uztvert mašīnas kā partnerus.

Internetā jau ir nopērkami seksa manekeni un strauja tehnoloģijas attīstība ļaus tiem atdzīvoties.

Robofīlija – vārds, kas apzīmē seksuālu pieķeršanos robotiem, šodien tas var šķist ārkārtīgi svešs koncepts, kas nākotnē var kļūt par normu, līdz mūsu attieksme spēs attīstīties tik pat ātri kā tehnoloģijas.

Papildus fizisku attiecību nodrošināšanai, mākslīgā intelekta attīstība var ļaut izveidot ierīces vai pat datorprogrammas, kuras šķitīs pietiekoši reālistiskas, lai tajās iemīlētos.

Iespējams, esi redzējis/-usi 2013. gadā izdoto filmu „Viņa”, kurā attēlots kā Džoakvina Fēniksa attēlotais galvenais varonis iemīlas operētājsistēmā.

„Jā, tas noteikti šķiet šokējoši un nepieņemami, tomēr, mums nevajadzētu automātiski pieņemt, ka virtuālās attiecības ir mazvērtīgākas kā īstas attiecības,” apgalvo Driskola.

Daktere Driskola atzīst, ka cilvēki, kas zaudējuši savus partnerus vai tādi, kas dzīvo vieni, varētu iegūt psiholoģisku labumu no virtuālā seksa attiecībām. Galu galā, virtuāls partneris taču ir labāks, nekā nekāds.

Driskola saskata arī vairākas problēmas šādu attiecību veidošanā. Piemēram, sekss ar robotu nevar tikt pielīdzināts seksam ar īstu cilvēku. Kā arī, pārāk ilga laika pavadīšana internetā jau ir problēma, kas skārusi daudzus, tādēļ šī iecere var cilvēkos attīstīt nopietnus garīgas veselības traucējumus.

Nesenos pētījumos ir atklājies, ka Japānā dzīvojošie jau izvairās no seksa un intīmām attiecībām, puse Japānas pieaugušo vairs nenodarbojas ar seksu.

Augustā tika izdota ķīniešu aplikācija-draudzene, Xiaoice, kas nu jau spēj mierināt tūkstošiem cilvēku ar salauztām sirdīm.

Driskola piemetina: „Kad robotus vairs nevarēs atšķirt no cilvēkiem, iespējams, vienīgi pēc viņu trūkumu esamības, cilvēki izvēlēsies dibināt attiecības ar robotiem, jo tie vienkārši būs pārāk labi konkurenti.”

Avots: DailyMail 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">šķebinoši,nop</cite>

    Kas tev tur šķebinošs? gumijas lelles nevienam nešķiet šķebinošas un tā ir pagaidu norma,katram sava ,dzīve sava izvēle un tev nav nekādu tiesību te runāt visu vārdā.Atradi ar labāko filmu variantu (facepalm) labāk noskaties mākslīgo intelektu vai exmachine ,daudz precīzākas filmas kas varētu attēlot realitāti. Un būtībā labi vien ir,varbūt dzimstība samazināsies,būs mazāk izvarošanu un vēl citi plusi kurus tu nesaskati.

  • <cite class="fn">Amara</cite>

    Kāds tur brīnums?! Jau tagad šķiet, ka roboti ir cilvēcīgāki par dažiem cilvēkiem…

Leave a Comment