Aizliegtās vietas uz mūsu planētas, kur jūs nelaidīs pat par milzīgu naudas summu

Nav nekā iekārojamāka par aizliegto, un šodien mēs jums parādīsim mūsu planētas aizliegtās vietas, kurās nav atļauts ieiet pat visbagātākajiem Zemes iedzīvotājiem.

Bunkuri, noslēpumainas zonas, veselas salas un pazemes laboratorijas – tas viss izraisa ievērojamu interesi un ir apvīts ar daudz dažādiem aizraujošiem stāstiem.

Čūsku sala

Čūskas sala atrodas Atlantijas okeāna ūdeņos, pavisam netālu no Brazīlijas krastiem. Tā ir vienīgā vieta, kur mīt viena no indīgākajām čūskām uz mūsu planētas – salu botporus. Lai saglabātu to populāciju, sala ir pastāvīgi slēgta.

Tomēr, nosakot aizliegumu, varas iestādes domāja ne tikai par apdraudēto sugu, bet arī par cilvēkiem, jo šīs vietas apmeklējums var būt saistīts ar nopietnām sekām – uz vienu kvadrātmetru ir vismaz viena čūska.

Pasaules sēklu krātuve

Milzīgs bunkurs, kas atrodas Norvēģijā. Tā dziļums sasniedz 140 metrus, un drošības elementi ir vienkārši iespaidīgi. Un ne velti, jo iekšpusē glabājas aptuveni simts tūkstoši miljonu dažādu kultūraugu sēklu. Krātuve ir izveidota, ja notiktu kādas nopietnas katastrofas, kam būtu globāls raksturs. Katrai valstij ir savs nodalījums.

Lasi vēl: Kādus nomierinošus līdzekļus var lietot grūtnieces: Atbild dzemdību speciālists-ginekologs

Surtseja sala

Tā atrodas netālu no Islandes, un tā izveidojusies vairāku zemūdens vulkānu izvirdumu rezultātā. Tā pastāv kopš 1963. gada, un tās platība nepārsniedz 3 kvadrātkilometrus. Tās parādīšanās ir izraisījusi lielu interesi zinātnieku vidū no visas pasaules. Surtsejas sala ir vizuāls modelis dzīvības rašanās procesam uz mūsu planētas, un, lai netraucētu šim procesam, svešinieki tur nav ielaisti.

51.zona

Līdz pat 2013. gadam ASV valdība rūpīgi noliedza jebkādus faktus un baumas par kādu 51. zonu, apgalvojot, ka viņu valstī nekā līdzīga nav. Tagad tā ir slēgtākā un noslēpumainākā militārā bāze uz planētas.

Tā atrodas 135 kilometrus no Lasvegasas un ir ideāla vieta gan jaunu ieroču, gan jaunu militāro izstrādņu testēšanai. Saskaņā ar neapstiprinātu informāciju zona ir izveidojusies nenoskaidrotas izcelsmes kosmosa kuģa avārijas vietā, un tāpēc to tik cītīgi centās noslēpt no pasaules.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment