Kādus nomierinošus līdzekļus var lietot grūtnieces: Atbild dzemdību speciālists-ginekologs

Dzemdību speciāliste – ginekoloģe Ludmila Sadenberga sniedza padomus, kas palīdzēs izvēlēties pareizos nomierinošos līdzekļus topošajai māmiņai.

Mūsdienu trauksmainajā laikā ikvienam no mums ir nepieciešams sevi kontrolēt. Grūtniecei jāatceras, ka viņa ir atbildīga ne tikai par savu dzīvību, bet arī par bērna dzīvību, kurš “lasa” visas mammas emocijas un domas.

Pirmkārt, grūtniecei jācenšas domāt pozitīvi. Ja rodas trauksmes, panikas sajūta, sāciet dziļi elpot. Jogas filozofijā ir šāda prakse: dziļa ieelpa un dziļa izelpa ar atvērtu muti. Tas palīdzēs līdzsvarot psiholoģisko stāvokli, kā arī nodibināt komunikāciju ar mīļoto cilvēku. Ja šī metode nepalīdz, varat izmantot medikamentu metodi.

Lasi vēl: Vistas fileja ar brokoļiem: garšīga un veselīga ēdiena recepte

Ir vairāki droši un efektīvi medikamenti. To vidū ir baldriāns, māteres, Novo-Passit, magnija preparāti. Tos var lietot 1-2 tabletes 3 reizes dienā ilgstoši.

Ja iepriekš minētie līdzekļi nepalīdz, varat lietot korvalolu. Tomēr labāk ar šīm zālēm pārāk neaizrauties. Korvalols atļauts lietot tikai tām grūtniecēm, kuras ir uz nervu sabrukuma, histērijas robežas.

Ja Jums ir paaugstināts asinsspiediens vai sirdsklauves, jālieto līdz 40 pilieniem. Paturiet prātā, ka šīs ir spēcīgas zāles, kuras nevajadzētu lietot katru dienu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment